2007-05-30

Elias skall ha creds!


Nu har Venla funnits med oss i ganska precis en vecka. Det har varit en stor omställning för alla i familjen inte minst för Venla och Elias.

Venla har för var natt sovit bättre och bättre och böjar så smått komma in i dygnsrytm och rutinerna utanför mammas mage. Hennes agenda ser ut enligt följande:

* Sov 95% av tiden
* I vaket tillstånd - skrik på mat
* Ät när tillfälle ges
* Om mamma och pappa suckade när de behövde byta blöjan - skit ner den nya direkt så de måste upprepa processen
* Upprepa enligt första punkten

Omställningen har givetvis varit stor för Elias också. Men han har verkligen varit jätte snäll, intresserad och stolt. Elias skall verkligen ha creds för att han tagit rollen som storebror så bra. Nu kan detta självfallet skifta rätt snabbt men jag är iallafall väldigt tacksam över att han varit så förstående. Det var verkligen kul att se honom på dagis första gången vi var där och visade upp Venla. Han var stolt som en tupp och talade bestämt om för alla de andra intresserade barnen att de minsann inte fick ta hem henne utan hon skulle stanna hos Elias.


Det är också fascinerande hur referenserna flyttas. Innan vi fick Venla tyckte jag Elias var så liten och skör. Men sedan Vela kom till jorden så upplever jag det som om Elias vuxit en meter och blivit mycket tyngre. När jag kom hem till Elias efter förlossningen då han låg och sov hemma hos farmor och farfar så undrade jag vem jätten som låg i sängen var...