2007-05-23

Träningen som gått...Och nu raskt över till lite löprelaterade tankar...

Efter urladdningen vid Terräng SM så behövde kroppen återhämta sig lite. Anspänningen var hög och jag klämde verkligen ur allt jag hade i kroppen. Skönt att prestera bra vid ett av årets viktigaste lopp, inte minst med tanke på motståndet. De båda distanserna 4km och 12km bjuder på det bästa svenska motståndet inom löpning. Kort efter TSM drog jag på mig en segdragen förkylningen som inte riktigt blommade ut men som inte heller riktigt ville ge med sig. Knappa två veckor tog det att bli kvitt den. Jag lyckades genomföra träningen mängdmässigt men fick ställa in eller dra ner på intervallträningen.

Efter att ha blivit frisk så började jag lite försiktigt igen med banintervaller. Inte det jag gillar bäst och inte blir det bättre av att jag mestadels får genomföra dem själv utan sparringmotstånd. Jag är inte så rapp i steget som jag var under inomhussäsongen men jag misstänker att det står desto bättre till med uthålligheten på längre distanser samt benstyrka i backar och kuperad terräng. Det var ju trots allt det som all träning inför TSM fokuserade kring. Nu är målet SAYO på Sollentuna-vallen på fredag samt DM 5000m nästa vecka. Genomförde ett litet testpass under tisdagens intervallträning. Jag körde 5*1000m progressivt med 2 min ståvila mellan intervallerna. Tiderna blev:
1. 2:57.1
2. 2:55.8
3. 2:54.4
4: 2:51.9
5. 2:49.5
Snitt: 2:53.7

Den sista av dessa intervaller körde jag i spik och det kändes väl lite si så där. Vi får se hur vaderna mår efter 3000m i spik på fredag. Motståndet på SAYO är som vanligt extremt bra. Årets bästa 3000m-lopp över fullängds bana (400m).

Idag körde jag 15km i lugnt tempo. På vägen hem sprang jag hem och hämtade babyjoggern innan jag begav mig till Elias dagis. Väl där så tog vi en extra runda runt Johannesfredsstrand innan vi vek av hemåt.

Inga kommentarer: