2007-06-28

8:33.70


så lyder mitt nya personbästa på distansen 3000m. Det var en hyfsad putsning med drygt 8 sekunder från mitt gamla pers. Känns enormt skönt att äntligen få spräcka den irriterande 8:40-gränsen som gäckat mig i ett flertal lopp. Jag har länge känt att jag haft kapacitet att underskrida den gränsen men tyvärr inte riktigt fått till det i de lopp jag sprungit.

Igår öste regnet ner från en gråmulen himmel i stort sett hela dagen. Jag misströstade lite men hoppades innerst inne att det skulle mojna lite till kvällen. Strax innan uppvärmning runt 19:30 kunde jag konstatera att temperaturen var ca 12 grader och att regnet nu svagt strilade ner från himlen. Dessutom var det i stort sett helt vindstilla. Perfekt löpväder med andra ord. Publiken på Sollentuavallen delade dock inte min entusiasm och valde att stanna hemma eller packa ihop och gå hem just innan mitt B-heat på 3000m (tillsammans med 10 000m).

Startfältet var riktigt bra och jag tror jag hade det sämsta personbästat av alla i heatet. Men som sagt, det betyder ingenting när loppet väl drar igång. Normalt sett brukar jag vara extremt nervös innan start men av någon underlig anledning var jag inte det igår. Inte ens när visselpipan ljöd och vi radade upp oss för start så började fjärilarna fladdra i magtrakten. Jag försökte lägga band på mig i den initiala rusningen som nästan alltid infinner sig men klockade ändå första kilometern under 2:50. Sedan lade jag så gott som alla varv runt dryga 68 sekunder mycket tack vare Coach Lamas uppmuntrande varvtider som han skrek till mig. Fältet drogs så sakteligen ut och jag började då plocka några löpare som öppnat för optimistiskt. Med tre varv kvar (dryga kilometern) kände jag mig fortfarande hyfsat fräsch och började inse att det nog skulle gå att ordna sub 8:40. Kom i mål på 8:33.70 och kände då bara en stor lättnad. Varvtiderna blev: 33.4/67.1/68.0/68.9/70.2/68.3/68.9/68.7. Resultaten>>

Nu gäller det att läka ihop kropp och ben till Trosa stadslopp som går av stapeln imorn. 3000m i spik med syra är kanske inte den bästa uppladdningen, men Trosa är ett så pass trevligt lopp så det vill jag inte missa.

Insåg även efter målgången att jag gjort mitt sista lopp som sub 30-åring.
Tragiskt.