2007-06-16

Förlåt XP, allt e förlåtet

För några månader sedan investerade jag ett hyfsat stort belopp i en ny fin HTPC. Alla komponenter inhandlades med största omsorg då jag ville få den så tyst, kraftig och fin som det bara gick. Det fetaste grafikkortet som inte hade några fläktar, en ruggigt tyst PSU, snabb tyst hårddisk. Listan kan göras lång. Chassit valdes så att det skulle smälta in med övriga stereoprylar i den handgjorda måttbeställda tv-möbeln.

Då alla komponenter levererats och jag tillslut lyckats montera ihop hela monstermaskinen så återstod det att installera ett operativsystem. Valet stod mellan den gamla trotjänaren XP eller det nya operativsystemet Vista. Efter att ha läst på i en massa forum så var jag fortfarande osäker. Den som fick mig att tillslut välja var min arbetskollega som går under smeknamnet PedPad, även kallad Mr. Bluescreen. Han, för det är en han och inte ett virus, tyckte att jag inte bara skulle installera Vista utan även 64-bits varianten av operativsystemet. Tack PedPal för din ovärderliga expertis! Not!

Sagt och gjort, installationen gick smidigt men sedan började problemen. För det första så var det långt ifrån alla program som fungerade med 64-bits-operativsystemet. Jag fick lägga grymt med tid för att få all dyrköpt hårdvara att spela och trots detta så fungerar idag inte mitt TV-kort fortfarande pga uteblivna drivare (tack Pinnacle!). Vista e snyggt som attan och det riktigt blänker och glänser i jämförelse med XP men vad fan gör det om inget funkar? Nu har jag dock nästan fått allt att rulla men det har tagit sin tid och jag får bara bluescreen några gånger per kväll. Allt e nästan frid och fröjd! Det enda som stör mig och som jag absolut inte kan begripa är att datorn tvärhänger sig och visar upp en härlig bluescreen i min fejja så fort jag försöker komma åt det trådlösa nätet. Antingen via min mobil eller via min laptop. Så fort detta sker i närheten av min HTPC så e den kokt! Varför? Den är inte utrustad med något trådlöst nätverkskort eller liknande? Den matas med fin-fiber... För mig är detta ett mysterium. Kan någon förklara detta för mig så jag får frid?

Eller så blåser jag bara Vista och ersätter den med XP.
Blire en regning semester så vet jag vad jag gör...

2 kommentarer:

remas haytham sa...

شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة تنظيف بالمدينة المنورة
شركة تنظيف مساجد بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة تنظيف حشرات بالرياض
شركة كشف تسربات المياه شمال الرياض
كشف تسربات المياه شرق الرياض
شركة كشف تسربات المياه غرب الرياض
شركة كشف تسربات المياه جنوب الرياض
افضل شركة كشف تسربات المياه بالرياض دليل
اسعار كشف تسرب المياه
كشف تسربات المياه عماله فلبينيه

دريم هاوس sa...

شركات نقل وتركيب الأثاث بالرياض يرغب الكثير من الأشخاص في أن يقومون بالتجديد والتغيير في أماكن سكنهم ولكن هناك الكثير يجد صعوبة كبيرة في نقل الأثاث من مكان

المصدر: شركات نقل وتركيب الأثاث بالرياض

شركة تركيب غرف نوم بالرياض حيث تعمل تلك الشركات على توفير خدمات لا غنى عنها في عملية نقل العفش حيث ان غرف النوم من بين أهم الأثاث

المصدر: شركة تركيب غرف نوم بالرياض

افضل شركة نقل اثاث وعفش بالرياض حيث تتميز شركات نقل العفش بالرياض بالكثير من المميزات حيث أن تلك الشركات متخصصة في نقل العفش داخل الرياض

المصدر: افضل شركة نقل اثاث وعفش بالرياض

شركة نقل عفش بالرياض باكستاني جميعنا معرض للانتقال من منزله إلى أي مكان أخر داخل أو خارج المنطقة التي يعيش بها ولهذا يجب أن نحرص على نقل أغراضنا وأثاثنا

المصدر: شركة نقل عفش بالرياض باكستاني

شركة نقل عفش شرق الرياض إن الانتقال من مكان إلى مكان آخر ليس عملية سهلة بل تحتاج عملية النقل إلى ترتيبات معينة وخطوات مرتبة للحفاظ على الأثاث الذي سوف

المصدر: شركة نقل عفش شرق الرياض

شركة نقل اثاث شمال  الرياض الكثير من الأشخاص يرغبون في التجديد والتغير ومنهم من ينتقل من مكان الي اخر فيحتاجوا الي من يساعدهم في نقل اثاث المنزل بطريقة جيدة

المصدر: شركة نقل اثاث شمال الرياض

شركة نقل اثاث شرق الرياض من بين أهم الشركات السعودية التي تقدم الكثير من الخدمات للمواطنين، خاصة من بحاجة إلى نقل العفش في منزل حديث حيث توفر تلك الشركات

المصدر: شركة نقل اثاث شرق الرياض

شركة نقل عفش شمال الرياض أن اللجوء إلى شركات نقل العفش في الرياض بهدف نقل العفش من مكان إلى أخر لهو الاختيار الأمثل الذي يقدم عليها البعض اليوم، فالجميع يقدم على ذلك الشيء من أجل الحصول على تقنية عالية في نقل العفش من مكان إلى أخر بدون التعرض إلى الخدوش… اقرأ المزيد

المصدر: شركة نقل عفش شمال الرياض

شركة مكافحة حشرات جنوب الرياض وجود الحشرات في المنزل من أكثر الأمور المزعجة التي يعاني منها البعض فهي تنقل الأمراض وخاصة للأطفال الذين يعانون من ضعف المناعة

المصدر: شركة مكافحة حشرات جنوب الرياض

شركة مكافحة حشرات غرب الرياض اذا كنت تعاني من تواجد حشرات في منزلك او مصنعك أو حديقتك وقمت باستخدام العديد من الطرق للتخلص منها ولكن دون جدوى فالحشرات تعود

المصدر: شركة مكافحة حشرات غرب الرياض