2007-06-13

Mina nya Formel 1-skor


Igår ringde det på min mobil. Det var min lokala langare som ringde och berättade att det fanns lite nytt knark att tjacka! Inte sådant knar som man snortar eller injicerar utan rent skärt knark för oss löpare. Min langare har fantastiska kontakter och är djupt insyltad i stans klart bästa löpbutik (läs: Runner's Store). Utan att röja hans identitet så kan jag dock berätta att han går under smeknamnet Den leende löparen och har stor passion för löpning. Om detta inte ingjuter respekt så kanske en rykande färsk SM-fjärde placering från Stockholm Marathon gör det!

Nåväl, bakgrunden är att både han och jag avgudar våra Asics Hayate-skor som importerats hela vägen från det förgyllda landet Japan. Dessa skor är bokstavligen fjäderlätta och uppvisar en matchvikt på 110g och är helt enkelt underbart fantastiska. Nu hade det inkommit en leverans av en ny Adidas-modell vid namn Adizero PR. Denna sko är så gott som en kopia av Hayate med samma vikt - 110g. Perfekt tajming då mina gamla importerade Hayate snart tjänat mig väl och gjort sitt. Lätta tävlingsskor har den nackdelen att de slits enormt snabbt. På bana och landsväg är det ok men efter 24 km terräng i TDM och TSM så fick de lida hårt. Men nu kan jag andas ut. Räddningen har anlänt! Och till min langare kan jag bara ta av hatten och buga och bocka. Precis som jag gjorde efter hans lysande insats i Stockholm Marathon.