2007-06-12

Tandläkarnas timtaxa

Idag var det dags för mig att besöka tändläkaren. Ångest och stora skräcken! Det var knappt två år sedan så det var väl på sin plats. 07:40 placerar jag mig i stolen. Sedan tas det fyra snabba digital-röntgenkort varefter tandläkaren konstaterar att alla mina tänder ser fina ut förutom en, bara en, kindtand som typ har blivit nukad av iranska kärnvapentillverkare! Merde! Tandläkaren var även han lite konfunderad då det normalt brukar vara angrepp på ett flertal tänder om man slarvat med borstning eller kost. Men att få allt koncentrerat till en tand tyckte han var skumt då alla andra såg bra ut.

Domen blev inte kul. Tandläkaren kunde inte från plåtarna se om det räcker med att laga hålet eller om det kommer krävas... håll i er nu - rotfyllning! Jag har lovat mig själv att inte smutsa ner min blog med en massa smileys men nu e det fan nästan läge för en lessen-smiley! Drog snabbt upp mobil-kalendern och bokade in en reparation av tanden klockan 15:15 imorn. Jag återkommer med besked om tanden klarar sig eller om den upphör existera då.

Undersökningen var över på exakt 22 min och det kostade mig 633 bagis. Tack för det - ungefär en timtaxa på 1800 kr. Jag är aldrig sjuk och har aldrig utnyttjat den 'fria' sjukvården mer än några magnetröntgen tillföljd av min löpning. Men uppenbarligen har jag inte Sveriges starkaste tänder. Tyvärr e ju tandvården inte helt gratis! Reparationen imorn kommer gå loss på dryga 1000kr och här försvinner min chans till att beställa nya fiiina koola Oakley-brills från Staterna!