2007-07-06

Japan abstinens


De senaste veckorna har jag haft en sån djup och svår abstinens. Jag bara måste dra till Japan snart! Hela mitt väsen längtar dit. Till maten, atmosfären, alla trevliga människor och självklart all teknologi. Jag drömmer om nätterna att jag insuper den japanska luften, strosar på gatorna i teknik-Meckat Akihabara. Inhandlar en ny liten pryl (gärna en HD-videokamera eller något liknande), lirar lite spel i någon av de många arkadhallarna för att sedan avsluta dagen med en yakinikumåltid på en restaurang.

Argh! Jag måste dra dit. Snart. Jag lovar...

Men tillbaka i verkligenheten så inser man att det säkerligen kommer dröja nåt år innan drömmen blir sann. Med en nyföd liten dotter så är denna sommar/semester definitivt inte aktuell. Med Elias drog vi till Japan då han var ett år och fyra månader och det var minst sagt lite slitigt (åtminstone mastodont-flygplanresorna). Så med största sannolikhet kommer jag bli nerröstad för en Japan-utflykt nästa sommar också då Venla är lite drygt ett år. Shit, fan, merde...

Väljer dock ändå att dra lite på smilbanden och dra mig till minnes en rolig incident från vårt senaste besök i Tokyo (2005). Vi befinner oss i Ginza och Marika deklarerar att det är dags för Elias att få lite frukt. Ok, Ginza e ju typ Tokyos mest lyxiga stadsdel som får NK att likna en liten lokal UFF-butik, men det skall säkert gå att hitta lite frukt här nånstans. Sagt och gjort så finner vi tillslut en liten delikatessbutik på bottenvåningen i ett varuhus. Butiken är minimal och försäljaren har bara ett fåtal sorters frukter. Marika tillkännager (med min hjälp) att vi vill köpa ett äpple. Försäljaren skiner upp och får ett saligt leende i ansiktet. Sedan sätter han på sig sina latexhandskar och vänder sig om till sitt bord med äpplen. Det är inte ett vanligt flak med äpplen i en hög ala Coop utan här är alla fint placerade i små fack och uppgår inte mer än till kanske 20 stycken. Alla är de stora och nästan perfekta till form och färg. Han synar dem noga, plockar upp några för inspektion, knackar lite och känner på dem. Tillslut har han bestämt sig och visar stolt upp ett äpple till oss. Han är så nöjd! Han har gett allt och tillslut funnit det äpple som passar oss bäst. Vi som stått och förundrats över hans entusiasm nickar godkännande tillbaka till honom varefter han omsorgsfullt slår äpplet i fint omslagspapper. Wow! Världsklass! Vilken show! Jag har aldrig sett dess like. Redan här började jag ana att prislappen inte skulle bli lika ordinär som på Coop (som om Ginza-området inte redan hade sänt ut dessa varningssignaler). Notan landade på 55 kr. Ka-Tjing!

Och äpplet då? Jo det var lika gott som det var dyrt!
Förmodligen det godaste äpple jag ätit. Och med all säkerhet det absolut dyraste äpple jag köpt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åt du upp Elias äpple??!! ;-) Fö är det mkt kul att läsa din blogg då den handlar om allt mellan löpning och små plastgubbar, via familjeliv.
/Ellinor

Patrik Engström sa...

Hahah! Hm, jo det kanske lät som om jag gjorde det. Men sanningen är att Elias tog några tuggor och sedan promt ansåg att han ätit tillräckligt med frukt för en dag. Så vi kunde ju inte lika gärna slänga äpplet varefter Marika och jag tillsammans mumsade på det.

Anonym sa...

Ha ha!! Viktigt med bra och fin frukt, men ponera om man skulle löpa hela linan ut och ligga på samma nivå på all mat man köpte, då skulle knappt Bill Gates ha råd någon längre tid, speciellt inte om han av någon anledning fick för sig att äta lika mycket som en själv eller någon annan av oss träningsnördar!

remas haytham sa...

شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض
شركة تنظيف مجالس بالرياض
شركة تنظيف شقق بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة تنظيف بيارات بالرياض
شركة جلي بلاط بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض
شركة عزل الاسطح بالرياض
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالطائف
شركة تخزين عفش بالطائف
كيفية التخلص من الصراصير
شركة تنظيف فلل بالطائف
شركة مكافحة الصراصير بالطائف

Unknown sa...شركة تنظيف بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة رش مبيدات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة شفط بيارات بالدمام
شركة تنظيف بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تنظيف بالخبر
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة شفط بيارات بالخبر
شركة تنظيف بالاحساء
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة تنظيف بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالقطيف

1111141414 sa...

nike air force 1
adidas gazelle
true religion uk
nike roshe run one
ultra boost 3.0
michael kors handbags sale
true religion jeans
yeezy shoes
lebron 13 shoes
roshe run

Unknown sa...

www1027
longchamp outlet
ugg boots clearance
adidas yeezy

louboutin shoes
louboutin shoes
canada goose outlet
pandora charms
christian louboutin shoes
ralph lauren uk