2007-07-21

Back in Helsinki


Igår kväll återvände vi till Helsinki efter ett par dagar i Joensuu. Vi hade mestadels regn och rusk där så det blev inte mycket till badande för Elias. Idag skiner dock solen och vi planerar att bege oss ner på eftermiddagen till stranden för lite svalkande aktiviteter.

Jag har tvingats lägga om lite i träningsupplägget till följd av bastubyggandet som skall påbörjas i slutet av nästa vecka vid vår sommarstuga i Sala (Sverige). Tanken var att köra en liten mängd-stege enligt 13, 14 och 16 mil. Men nästa vecka kommer jag förlora några värdefulla träningspass pga resa tillbaka till Sverige så jag gör en rockad och kör 16 mil denna vecka och siktar på att försöka skrapa ihop 14 mil nästa.

Under träningen här i Finland har jag inget löpsällskap utan är instängd med mina tankar under alla pass. Innan avresa till Finland så införskaffade jag, enligt rekommendation av herr Larm, en Ipod-shuffle och har den tankad med talböcker. Hittills har jag knäckt Den siste tempelriddaren, Män som hatar kvinnor och är nu inne på Vägen till Jerusalem. Jag är egentligen inget större fan av Ipod men insåg nog att Steve Jobs lyckats då jag faktiskt äger tre stycken Ipods (video, nano och shuffle). Förutom vissa små tekniska fadäser med Ipod-shuffle så måste jag erkänna att den är den perfekta löpprylen. Den fästes vid shortsen med ett litet clips och sitter sedan som gjuten där. Väger absolut inget och fungerar utmärkt för musik eller talböcker.