2007-07-12

Högtalarna på plats


Jag fick ett par nya B&W högtalare av Marika, Elias och Venla i födelsedagspresent härom veckan. Kort efter det (jo jag är inte så bra på att hålla mig) åkte jag och hämtade dem på HIFI-klubben och har nu installerat dem. Iiii, de låter så bra. Högtalarna och jag kommer bli bästisar, det är jag helt säker på. Hoppas de trivs i vardagsrummet tillsammans med all övrig elektronik.

I tisdags så biampade (orkar inte förklara vad det betyder) och rum- och ljudkalibrerade jag dem tillsammans med min Audyssey-komponent-mikrofon som är integrerad i min Denon receiver. Nu är rumsbilden helt perfekt och det riktigt dånar och swoshar runt om i vardagsrummet. Hemmabioljud, hur kunde man klara sig utan det tidigare? Det som jag är mest imponerad av de nya högtalarna är dess förmåga att spela klart, rent och tydligt ljud även på låga volymer. Eftersom jag normalt sett har två småbarn som sover på kvällarna (eller iallafall önskar att jag hade det) så är det viktigt för mig att de klarar av just detta och här levererar högtalarna verkligen.

Nu återstår det dock cirka 100 timmars inspelningstid innan högtalarna är fullt inspelade.