2007-07-09

Pers men inte nöjd

I söndags begav jag mig tillsammans med farsan till Uppsala och Bospararspelen 5000m. Det var länge sedan jag var så osugen på att tävla. Lovade mig själv att skippa tävlingen om skallen och vädret inte visade sig från sin bästa sida. Vädret var inte toppen och konstigt nog satte vi dock kurs mot Uppsala och jag kunde inte låta bli snetända lite då regnet började smattra mot rutan.

Men men... Loppet startade och det blev en liten ryckig historia med tyvärr för långsam inledning. Det var regnigt, kallt och lite småblåsigt på målrakan. 75´´ på första varvet, 3:06 på första km och 9:16 på 3000m! De två sista km skärpte vi dock till det hela. Till följd av min bristande motivation och inställning så bidrog jag banne mig inte mycket med dragjobb men klubbkamraten Kalle gjorde dock en storartad insats.

Tredje varvet från slutet gick på 72'' och med två varv kvar drar jag igång spurten. För första gången på hela loppet känner jag hur kroppen svarar positivt. Tack vare farsans videoupptagning så kunde jag i efterhand klocka de två avslutande varven på på 66'' och 65''. Bra avslutning i medeldistanstempo och jag lyckades nästan äta upp de 16'' som gått förlorade. Sluttiden blev 15:03.13 vilket var pers med över 4''. Jag var inte alls så slut i kroppen som jag önskat och hade nog lite krut kvar. Jag får skylla mig själv. Hade jag haft bättre inställning hade jag kanske kapat de tre sekunderna som saknades. Kul var det iallafall att efter loppet kunna studera löpteknik via videoupptagningen. Steget ser ganska ok ut men jag kan jobba mer med högerarmens armpendling som sakta drar sig utåt i lite för stora aviga rörelser. Det blir att försöka träna på att springa smalt och hålla pendelrörelsen närmare kroppen.

Trots pb:t är jag besviken då jag känner att jag har betydligt mer i kroppen just nu. Känns som 10 sekunder inte alls skall vara några problem att kapa. Jag drömmer just nu inte om nåt annat än sub 15 men får nog snällt vänta på det tills man får sällskap i ett lopp av knäppgökar som gör 14:45 - 14:50 på beställning. Då blir det bara att pränta in deras ryggtavlor och följa dem så länge som möjligt.