2007-08-19

12a på Midnattsloppet

Igår var det om sagt dags för Midnattsloppet på Söder. 17 000 föranmälda löpare och av dessa kom ca 13 500 till start. Loppet var även observationslopp inför kommande finnkampen så större delen av elitlöparna var på plats.

Jag öppnade loppet i ett ganska försiktigt tempo och lät många löpare sticka iväg. Det är lätt att öppna för hårt då det är svagt utför första hälften medan andra hälften är betydligt mer tuff till följd av många tyngre stigningar.

Efter 4 km började jag sakta plocka löpare. Fram tills dess hade jag haft Emil Lerdahl i släptåg. Mitt triumfkort var backen vid Sofia Kyrka efter 5 km. Där skakade jag av mig Emil, gick ikapp och sprang om bl.a. Marek Poszepcynski, Jonas Buud och Rubin McRae. Kilometern med denna stigning klockade jag på 3:18 vilket kan jämföras med km-snittet för loppet som blev 3:12.

Efter det väntade lite sololöpning innan jag plockade upp Spårvägenlöparna Mats Granström (SM-segrare i fjol på 10 000m) och Tobias Lundgren. Strax innan den über-långa målrakan (600m?) ser jag ett randigt gul-svart Enhörna-linne ca 70 framför mig. Jag känner inte igen ryggtavlan men klurar ut att det måste vara Magnus Bergman, svensk rekordhållare på Lidingöloppet (han har sprungit det snabbare än en viss Musse). Det är säkert tio sekunder upp till honom och jag har då en inre kamp inom mig om jag skall plåga kroppen ytterligare för att få kontakt. Coach Lamas har redogjort för mig att han tycker att jag skall bli bättre på att spurta så det var bara att grisa på. Jag närmade mig och med ca 250 m kvar har jag kontakt. Tio meter framför Bergman ser jag även Nicklas Österberg, en gammal (finnkamps) 1500m-löpare och erkänt stark spurtare. Jag väljer dock att satsa allt på ett kort och lägger på en slutspurt. Jag passerar omgående Bergman som släpper och går sedan om Nicklas. Det är dock 150m kvar till mål och jag hör hur Nicklas hinner svara, få upp farten och lägger sig i rygg på mig. Med 70 m kvar returnerar han (planenligt förstås), drar upp sina knän och tänjer ut steget som bara en 1500m-löpare kan göra och glider ifrån med tre sekunder. I mål hade jag 32:03 och placeringen tolv, nionde svensk.

Min tid var 15 sekunder snabbare än i fjol trots att jag tyckte det var lite mer blåsigt i år. Det anmärkningsvärda var att min första hälft passerades på 16:00 (exakt samma tid som i fjol). Min andra hälft, backarna till trots, gick nästan lika fort, 16:02 och det är jag mycket nöjd med. Sista hälften plockade jag (enligt resultatservicen) in 9 placeringar och är enbart slagen av de sex första löparna (tre svenskar). På ett jippobetonat Nike-spurten (100m?) i Östgötabacken hade jag 21.65 vilket om man kikar på topp 50-löparna står sig mycket bra. Jag är endast slagen av Oskar Käck, Kristian Algers och loppets segrare Abdallah Lamghari. Loppet var alltså ytterligare ett kvitto på att bästa disciplinen är om banan är kraftigt kuperad. Känns bra att ha det i bagaget inför Lidingöloppet.

Resultaten »
Mina mellantider »

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du är galen!!!! Hur du gör vet jag inte riktigt men det är så underbart att se, den ena framgången efte den andra, jag blir bara glad! =) Tror OS-gänget får börja leta efter ditt telefonnummer! Fortsätt så här Patrik, mera mera!

Anonym sa...

Grymt Patrik.... kanonbra sprunget, flög du uppför kyrkbacken eller? =)
Keep up the good work så ska det bli sjukligt skoj och se vad du ställer till med på Lidingö...

//JoHaN

Anonym sa...

Snyggt sprunget!
//E

remas haytham sa...

شركة تنظيف فلل بخميس مشيط
شركات مكافحة النمل الابيض بخميس مشيط
هنا
شركة تسليك مجارى بخميس مشيط
شركة تنظيف خزانات بخميس مشيط
شركة مكافحة النمل الابيض بجازان
تنظيف كنب بابها
تنظيف مساجد بابها
تنظيف سجاد بابها
كشف تسربات بابها
شركة تخزين اثاث بابها
عزل الخزانات بابها
شركة مكافحة الفئران بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة غسيل خزانات بأبها

Unknown sa...

شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة نقل اثاث بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف شقق بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة تنظيف موكيت بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف البيارات بالرياض
شركة عزل خزانات بالرياض
شركة صيانة وترميم بالرياض

Unknown sa...


شركة صيانة مكيفات بالرياض
شركة شحن فريون المكيفات بالرياض
شركة تنظيف مكيفات بالرياض
شركة اصلاح مكيفات بالرياض
شركة تركيب مكيفات سبليت بالرياض
شركة تمديد نحاس المكيفات بالرياض