2007-08-11

12a på 31:31.04

Syrran, mamma, Coach Lamas och jagIgår var det dags för sensommarens stora mål, stora utomhus SM 10 000m. Elias inledde morgonen med att kräkas ett par gånger så planen på att ta med mig hela familjen till Eskilstuna reviderades snabbt. Istället blev det jag, coach Lamas, mor, far och syrran som satte oss till rätta i farsans Volvo.

Vi anlände i god tid till Ekhagens IP och jag kunde se lite av damernas 10 000m innan det var dags för uppvärmning. Kroppen kändes pigg och bra men det gällde att hålla nerverna under kontroll. Startfältet var riktigt bra och det gällde att få till ett bra lopp.

Starten gick och det bildades snabbt två klungor (om man räknar bort Sjökan som drog iväg på ett sololöp över 25 varv och vann i överlägsen stil). Jag höll till i den andra klungan men fick efter fem varv instruktioner av Coachen att det var för söligt tempo. Då gick jag upp och drog något varv och klungan splittrades. Jag fick med mig Lövås, Lerdahl och Österlund. Kort senare ökade de två sistnämnda tempot ytterligare ner mot 73-74 sekunder per varv och jag vågade inte gå med dem. Istället körde jag tillsammans med Lövås något varv innan jag lämnade honom bakom mig och hade sedan knappt 6000m sololöpning framför mig. Lite trist att hamna i vakuum så tidigt men tyvärr blev det så.

Jag försökte hålla tempot uppe trots lite jobbig motvind på målrakan och det underlättades avsevärt då Coachen skrek varvtider. Jag hade en bit upp till Österlund och Lerdahl och långt ner till de som jagade mig. Så det blev mest en kamp mot skallen då det gällde att inte tappa för mycket fokus. Hälfterna blev dock nästan identiska med 15:45 och 15:46. I mål visade klockan 31:31.04 vilket var pers med över 15 sekunder och placeringen blev 12. Lerdahl måste ha hittat på något konstigt på slutet. Jag minns inte att jag passerat honom utan tror att han räknade fel på varven och klev ett varv för tidigt innan han upptäckte sitt misstag och sprang i mål efter mig.

Lagom nöjd med loppet. Kunde som sagt inte göra så mycket åt placeringen. Tiden hade jag hoppats kanske skulle varit 10 sekunder snabbare med tanke på det vakum jag hamnde i samt den jobbiga blåsten så är den ok. Tyckte dock inte det var allt för jobbigt och tror mig kunna kapa en hel del till nästa 10 000m-lopp oavsett om man får draghjälp eller får göra loppet själv.

Alla resultaten »
Coachens artikel från Studenterna hemsa »