2007-08-15

Golf - ett smärtsamt uppvaknande

Igår var det dags att rasta golfstickorna för första gången på över tre år. Att jag inte konserverat min hpc-22-form var jag ganska övertygad om innan start. Men på rangen innan jag och syrran slog ut på första hålet gick det banne mig rätt bra så jag hoppades åtminstone undkomma med hedern i behåll.

Men, snabbt blev man plågsamt medveten om hur kass man blivit. Förutom ett bra utslag på första hålet så noterade jag i praktiken tre streck på de tre första hålen. Jag kryddade misslyckade närspelsslag med grymma slajasade historier som slogs ut med en fel-vinkel ala 90 grader direkt ut i buschen eller vatten. Då var det riktig uppförsbacke. Men sedan kvicknade jag till de sex återstående hålen och presterade två par, en boogey och tre dubbel-boogies. Inte helt kass men långt ifrån bra.

Hur som helst så var syrran salig över den svenska närheten till golfbanor och att greenfeen faktiskt inte stoltserade med höga fyrsiffriga belopp. Vädret var ju även det perfa så om inte golfsvingen värmde så gjorde i alla fall vädret det.