2007-08-28

Intet nytt på spelfronten?

Som de flesta kanske vet är jag förutom löpningen djupt nere i träsket vad gäller serietidningar och tv/dator-spel. Med veckomängder på 10-15 mil och två småbarn så kan jag tyvärr inte gejma så mycket som jag kanske önskar.

Hur som helst så ser det fint ut under TV-bänken. Alla den senaste generationens konsoler står där uppradade tillsammans med en HTPC specad till max. Men oftast står de bara där lite ensamma och övergivna. Ok, HTPC:n används frekvent för att surfa på och spela film (och lite spel på) men konsolerna samlar mest damm. I sin ensamhet har dock de stationära konsolerna givetvis ynglat av sig och deras avkommor är döpta till Nintendo DS och en PSP (där DS:en äger hårt!).

Först in i hyllan var Xbox360 som förutom Guitar Hero II och Gears of War faktiskt inte spelats så mycket på. Sedan anlände den kritvita och stilrena Wii:n som total-ägde inledningsvis då jag i ren eurofi (och viss mjölksyra i armen efter allt viftande) spelade mig igenom Zelda - Twilight Princess - förra årets i särklass bästa spel. Sist in i samlingen var PS3, utrustad med fruktansvärd teknisk prestanda och en blålaser-spelare. Totalt sett har jag nog spelat Virtua Tennis 3 och MotorStorm i 2 timmar vilket resulterar i en timtaxa för denna konsol på cirka 4000kr. Jag väljer att inte tänka så mycket på det (men inte fan blir det bättre av att jag konkretiserar det svart på vitt genom att skriva ner det här).

Men nu på spelhimlen ser det lite ljusare ut. Till PS3an väntar jag med spänning på Metal Gear Solid 4 och Killzone 2. Till Xbox360 anländer snart Halo 3. Men för Nintendo ser det ännu ljusare ut. Till Wii:n kommer snart Metroid Prime 3, Super Paper Mario och sedan det som kommer bli årets spel: Super Mario Galaxy. Som om detta inte vore nog så släpps det snart dessutom The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Huuu... När skall man hinna ploga alla dessa spel? Nämnde jag dessutom att jag fått ett återfall i World of Warcraft (WoW)? Jag har dingat upp en dvärg-präst till level 15 och njuter av varje sekund. Det är så fint att spela på min 46-tummare, Azeroth har aldrig sett bättre ut. Min gamla Mage på level 55 hade Blizzard varit snälla att radera. Tack för den, bara knappa 200 timmar ner i papperskorgen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, du är så härlig! Karin skulle inte ens låta mig komma nära sådana saker, än mindre ha dem i hemmet! *sting av avundsjuka* Köpte ett begagnat nintendo Advanced, såt där bärbart. Måste väl erkänna att det var inte riktigt så roligt som man hade hoppats, kanske mest för att man knappt ser något på den toklilla skärmen! Får se till att han önskar sig ett TV-spel i julklapp! ;)

Anonym sa...

Du nämner inte Bioshock till Xbox 360, men det är väl för att du, liksom jag, inte är så mycket för FPS...

Guitar Hero III borde du i.a.f se fram emot! Låtlistan ser riktigt vass ut, långt bättre än Guitar Hero II.

På Wii:n ser jag fram emot samma lir som du, med två tillägg: Super Smash Bros Brawl och Mario Kart Wii...om de visar sig bli bra spel så får jag investera i fler Wiimotes. Vad gäller Metroid Prime så är jag lite orolig över att Gamespot gav det 8.5...får ta och läsa den recensionen.

remas haytham sa...

شركات نقل العفش من جدة الى الاردن
شركة مكافحة العتة بجدة
شركة تنظيف وجلي بلاط بجده
شركة كشف تسربات المياه بجدة
شركة تخزين عفش بجدة
شركة تنظيف فلل بجدة
شركة مكافحة الصراصير بجدة
شركة مكافحة الفئران بجدة
شركة مكافحة بق الفراش بجدة
شركة تنسيق حدائق جدة
شركة تنظيف مدارس بجدة
شركة نقل عفش بجدة
شركة تنظيف واجهات حجر بجدة
شركة تنظيف كنب بجدة
شركة تنظيف اثاث بجدة
شركة تنظيف شقق بجدة