2007-08-24

Spiksko-effekten

Jag blir nog aldrig riktigt klok på det där med spikskor. Visst de är lätta, fina och ger ett grymt grepp och frånskjut så länge man orkar springa tekniskt korrekt med dem. Men de ger också, i bästa fall, en fruktansvärd träningsvärk i vaderna. I sämsta fall åker man på en bristning.

Under onsdagens 5000m-lopp så körde jag i spik för första gången sedan ett banpass under semestern i Finland. Jag hade således inte härdat vaderna särskilt mycket och kände på mig att jag skulle få plikta lite för det. Hur som helst så orkar jag springa distansen 5000m med spik och kan dra nytta av det hela vägen. På distansen 10 000m skulle jag aldrig orka göra det varför då ett sådant skoval skulle bli kontraproduktivt. Under och efter loppet så kändes det bra. Igår var jag så där lite lagom stel och lite tjock i vaderna men det är normalt efter en hård urladdning. Men den sanna spiksko-effekten uppstår först efter två dagar. Det har jag nu börjat lära mig. Idag, då övriga kroppen känns hyfsat pigg och återhämtad, så upplevs vaderna vara stelopererade. Jag har inte åkt på någon bristning så det är jag tacksam över men jag är grymt stel i vaderna. Det känns ungefär som om någon opererat in två blydankar där. Men som sagt, så här brukar det vara. Jag förstår dock inte riktigt varför så om någon har en liten trevlig förklaring så mottages den tacksam.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har ingen förklaring. Men jag kan trösta dig med att i jag, efter att ha vant vaderna med spikskor i elva år, inte längre upplever spiksko-effekten. Bit ihop och njut!

remas haytham sa...

شركة تنظيف بيارات بالدمام
شركة عزل اسطح بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة تنظيف قصور بالدمام
شركة تنظيف كنب بخميس مشيط
شركة تنظيف سجاد بخميس مشيط
كشف تسربات المياه بخميس مشيط
شركة تخزين عفش بخميس مشيط
شركة عزل خزانات بخميس مشيط
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة غسيل خزانات بخميس مشيط
شركة صيانة مسابح بخميس مشيط
شركة تنظيف الاثاث بخميس مشيط
شركة جلي بلاط بخميس مشيط
شركة تنظيف شقق بخميس مشيط

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
pandora
coach outlet
true religion outlet
ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
cheap snapbacks
coach outlet
nike chaussure
nike outlet
true religion jeans

520abc sa...

0622jejebasketball shoes
pandora jewelry
prada shoes
canada goose outlet
canada goose outlet
golden goose shoes
fitflops sale clearance
adidas yeezy
manolo blahnik outlet
golden goose sneakers

Unknown sa...

www0719
ralph lauren polo shirts
coach outlet
tory burch outlet
michael kors uk
chloe outlet
longchamp solde
uggs outlet
polo outlet
ralph lauren pas cher
ray ban sunglasses