2007-08-27

Talboksfronten

Idag under det lätt stegrande distanspasset så kom jag på mig själv att nästan bli lite irriterad då jag konstaterade att den andra boken i Stieg Larssons Millenium-trilogi, Flickan som lekte med elden, lider mot sitt slut. Den första boken, Män som hatar kvinnor, plöjdes under sommar-milen i Finland under semestern tillsammans med Jan Guillou Vägen till Jerusalem.

De senaste veckorna har jag således nästan betat av den andra delen och även om den hittills inte riktigt kommer upp i samma mästerliga division som den första så är den mäkta bra. Känns iofs skönt att det finns en tredje del som bara ligger och väntar på att få tryckas ner äppel-podden men innan det skall jag lyssna igenom den andra delen av Guillous Arn-trilogi, Tempelriddaren.

Under passet idag kände jag även ett litet sting av höst. Kan det vara så att sommaren verkligen snart är slut och att vi har mörker,regn och blask att vänta? Kroppen kändes dock överraskande pigg trots gårdagens utflykt i Lidingöloppsspåret. Herr Larm och jag joggade runt banan och hade en hel del att samtala om då vi inte träffats på ett par veckor. De tre milen klockades på 41/41/40 och allt kändes bra. Lidingöloppsbanan är tuff men med rätt inställning och strategi skall det gå att göra en riktigt bra tid där. Som tur är finns det många uppförsbackar att återhämta sig i.

Nu kretsar mest mina tankar kring hur jag imorgon skall kunna smita ut ur Oracles kurslokaler i Kista för att smyg-flukta på Musses final över 3000m hinder. Vad väljer man? Utbildning i hantering av Oracles nya databaser eller potentiell VM-medalj chans för en svensk i en löpgren!?