2007-08-29

Ursvik by Fear

Många av er känner säkert till Ursvik och tänker då kanske i första hand på den riktigt stygga och tekniskt svårsprungna Xtreme-banan. Den ingjuter respekt och man vet att det kommer svida till ordentligt i både lungor och ben då man springer den.

Enligt mig finns det dock tyngre pass som man kan genomföra i Ursvik. Ett av de tyngsta intervallpassen som jag lite då och då genomför är 5 varv i 2.5km-slingan med ca 60 sekunders ståvila. Sådana pass brukar jag grunda med inför terrängsäsongen, dvs terräng-DM och terräng-SM (på våren). Om min snittid för intervallerna ligger under 8:30 vet jag att formen är god och att jag klarar av backarna. Nu när jag ställt om fokus till det kommande Lidingöloppet så skissade Coach Lamas upp ett sådant pass fast med lite mer generös vila, dvs fallande enligt 75'', 70'', 65'' och 60'' (där '' står för sekunder). Det var med lite skräckblandad förtjusning som jag radade upp mig inför start och sedan stack iväg. Jag var sugen på att få börja passet men visste att jag skulle få slita som ett djur mot slutet.

Jag klockade intervallerna på 8:36, 8:28, 8:25, 8:26 och 8:25 vilket gav ett snitt på 8:28.5. Detta jämförde jag sedan mot de tre passen jag sprang innan TDM och TSM där mina snittider var 8:33, 8:27 och 8:25 (serien för denna var: 8:41, 8:31, 8:24, 8:15, 8:14). På dessa pass var vilan 60'' rakt men dagens pass var ändå det första terrängpasset på länge (bansäsongen har prioriterats fram tills nu) och tiden indikerar att jag inte tappat så mycket styrka i backarna. Skönt!

Något som tyvärr inte var lika super-pepp var att jag redan under den andra intervallen började känna en svag smärta i min högra vad. Smärtan tilltog sedan under passet och när passet var slut hade jag dessutom fått ont i min vänstra vad. Jag blir inte klok på detta då jag normalt sett endast brukar få strul med vaderna/hälsenorna efter hårda banintervaller med spik. I terräng brukar mina vader låta mig springa i fred. Nu ere lägg dags och jag hoppas att vaderna piffat till sig under natten. I morgon väntar lätt distans och sedan får vi se vad det blir för fredagsintervaller. Sov gott!