2007-09-20

Cykelpump-terrorist

Igår återvände familjen från en tio dagars exil i Finland. Så skönt att ha dem hemma igen, en liten trotsig treåring att skoja med och en mysig tre månaders dotter som är så snäll så snäll. Nu är det inte heller ensamt i dubbelsängen utan man har sin fru bredvid sig som skänker lite värme.

Marika blev dock klassad som terrorist igår då hon skulle checka in sitt handbagage i Helsinkis flygplats (Vanda). I hennes barnväska hade hon en liten cykelpump. En modell jätte liten (ca 25 cm), portabel och fredlig. Den är rätt viktig då den är räddningen med stort R om man får punka på barnvagnen. Sker detta och man inte kan reparera punkan omedelbums så är vagnen i stort sett obrukbar. Detta har vi råkat ut för en gång och det var inte kul, vagnen gick knappt att dra framåt. Hur som helst så konfiskerade vaktpersonalen denna cykelpump med motiveringen att den kan användas som vapen. Yeah riiiight. En mamma med ett spädbarn i sin famn och en treåring vid sin sida, det är minsann en fullfjädrad terrorist. Jag föreställer mig henne försöka kapa planet ammandes Venla och samtidigt vilt vevande med det 25 cm långa cykelpumpsvapnet. Men men, pumpen är nu long gone och vi måste således försöka få tag på en likadan. Merde!

7 kommentarer:

Anonym sa...

De kanske trodde Marika var en kvinlig MacGyver...

Patrik Engström sa...

Haha, jo [scary thought]!

Unknown sa...

Om hon flög med SAS borde pumpen varit essentiell att få med. Marika kunde ju både ha fixat punka på planet och gett bort sin syrgasmask vid en nödsituation. En win-win-situation som flygbolaget förvandlade till frustration och dålig cred på välbesökt blogg.

Tycker att ni ska skriva till finska luftfartsverket och kräva tillgång till VIP-loungen livet ut som kompensation.

Vore väl smågrymt att skryta på ditt linne med att du e sponsrad av Finska Luftfartsverket - Decerno skulle få ligga i lä (i dbl bemärkelse).

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
coach factory outlet
red bottom
pandora outlet
nike huarache
bears jerseys
ralph lauren outlet
adidas ultra boost
nike air jordan
nike presto femme
coach outlet

zzyytt sa...

michael kors outlet online
nike zoom
adidas eqt
adidas stan smith
jordan 11 retro
jordan shoes
asics gel kayano
michael kors outlet
longchamp
paul george shoes

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
tory burch outlet
hugo boss
ugg outlet
ralph lauren uk
christian louboutin outlet
ultra boost 3.0
jordans
dsquared2
michael kors outlet
pandora charms

Unknown sa...

www0927

christian louboutin outlet
canada goose outlet
ralph lauren uk
ralph lauren polo
salomon shoes
golden goose
jordan shoes
kate spade handbags
coach outlet
christian louboutin outlet