2007-09-05

Datalogger

iBlue 747Ah, den har anlänt! Min nya pryl, en GPS-datalogger. Vad är nu detta? Jo det är en liten traditionell GPS som man helt enkelt stoppat in lite minne i (16 MB). Då man slår på den så loggar den de koordinater som man befunnit sig på och skriver ner dessa till en fil. Detta innebär att jag under en joggingtur enkelt kan starta GPS:en, stoppa den i en ficka och sedan efter passet framför datorn tanka över rutten och se distansen samt rundan plottad i GoogleEarth!

Det finns klockor och andra manicker för detta ändamål men jag vill ha en liten smidig pryl som man enkelt kan ta med sig då man är ute och springer. Dessutom har jag inte alltid behovet av att logga min rutt och då är ju Polar-klockan tillräcklig. På så sätt behöver jag inte alltid kånka med mig GPS:en utan kan välja det efter tycke och smak. Skulle jag befinna mig på något nytt och/eller exotiskt ställe så kan det ibland vara kul att se sin runda snyggt och prydligt plottad på en karta.

Apropå Exotiskt!? Har jag förresten nämnt att jag skall på konferensresa till Kenya den 19-26/10? Det kommer bli grrrrrrrrejt! Vi skall bo på snajdiga resorts precis vid havet och även hinna med att genomföra ett par safaris ute på den kenyanska stäppen. Gissa vem som kommer plotta detta med sin GPS?

Inga kommentarer: