2007-09-12

Genrep i Lidingöspåret

Tröskelpass i LidingöloppsspåretLagom till att regnet sakta började strila ner från himlen så begav jag mig iväg till Lidingöloppsspåret för ett sista genrepspass. Parkade vid Lidingö kyrka och joggade sedan 2.5km som uppvärmning till 20km-skylten. Väl där hade det slutat regna och jag påbörjade mitt tröskelpass.

Tidigare under dagen hade jag erhållit stränga order från Coach Lamas om att inte lägga kilometertiderna under 3:40. Jag försökte slingra mig med motiveringen med att det finns så mycket uppförsbackar att återhämta sig i så kanske kunde jag få springa lite fortare? Icke! Lamas hotade tom att ringa upp och kontrollera att jag förstått hans anvisningar. Ställde således in cruise-kontrollen på 3:40 och lät benen rulla.

Höll det då? Mäktade jag med att dra i handbromsen en aning och lägga dem över 3:40? Med risk för att få ett ilsket samtal från Coachen - nej, men nästan. Snittet för de 20 km blev 3:37 och det kändes lugnt, avslappnat och kontrollerat hela tiden. Mot slutet av passet var jag tvungen att dra ner lite på farten då det blev ordentligt mörkt och jag inte ville trampa snett. De två milarna klockades på 36:01 och 36:18. Om väder och vind tillåter så tror jag att det är möjligt att fila ner dessa miltider en bit till. Pulsen visade även en (för mig som normalt har ganska hög puls) låg och fin snittpuls vilket tyder på att jag inte behvöde slita för att hålla tempot.

På upploppet blev jag dessutom jagad av en GGR (Galen Golden Retriever). Nån matte eller husse fanns inte så långt ögat kunde nå. Iofs förståeligt då hunden verkade misstänkt rabiessmittad. Jag gillar ju hundar. Bara de är kopplade. Och jag inte är ute och springer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid dessa hundar, inte bara i Sala... Inte bara i Lidingöspåret utan även Rocklundaspåret

Patrik Engström sa...

Och alltid är de okopplade. Ofelbart.