2007-09-10

Lyckad helg i Sala

Lugnt och stilla vid landetMåndag igen, trist men sant. Desto skönare var dock helgen som innehöll en massa roliga inslag. Marikas far och syster Emilia kom tidigt på lördag morgon direkt från Finland. I ösregnet begav vi oss ut till Silverdal och inspekterade hur jobbet fortlöper med vårt hus. Det var kul att konstatera att de utvändiga delarna av husfasaden redan är på plats. Hur mycket jag än försöker undvika det så kittlar det lite i fingrarna. Det vore ju så skönt att få husnycklarna snart så man kan flytta in. Men tyvärr är det ett litet tag kvar till mars-08 då inflyttningen är planerad. I det strilande regnet tog jag några bilder som jag lovar att lägga upp snart.

Därefter åkte vi vidare till Sala för att slutföra de sista detaljerna på bastun. Marikas far pysslade mestadels med detta och spikade upp lite lister invändigt samt satte upp foder runt fönstren. Under de gångna veckorna har även farsan målat bastun så nu börjar den se riktigt prydlig ut. Det som saknas är att dörr, foder och tak- och sidolister skall målas i vitt.
Bastun börjar se prydlig ut
Under både lördag och söndag var det Finnkampen på TV som självklart följdes intensivt av mig. Det kändes bra att vi tog en trippel i 5000m, seger i 10 000m och 3000m hinder. Enda missberäkningen var väl att Musse fick stryk i 1500m samt att herrarna förlorade med ynka 4 poäng. Svärfar tillsammans med Marika och Emilia valde dock att fokusera TV-intresset kring Formel1-loppet på Monza under söndagen. Då vi inte heller har TV3 i landet så följde jag Sveriges match mot Danmark via radio. Lite old-school! Skönt med en poäng och nu ser vägen till EM hyfsat öppen ut.

Under söndagen fick jag även fin-besök av min klubbkamrat Swyzak, aka Keps-löparen, från Västerås. Vi tog ett långpass tillsammans runt nejden i Sala. Först mot Silvköparen och sedan vek vi av runt bortre delen av Långforsen. Efter 75 minuter kom vi tillbaka till Måns Ols där vi gjorde en tempostegring i ett terrängspår och körde då hårdare i lite drygt 40 min innan vi sakta joggade tillbaka till sommarstugan där vi, påtagligt nöjda, kopplade av i bastun. Tiden visade 2:01 och GPS:en 29.5 km.

Kort och gott en riktigt bra och givande helg!
Långpasset i Sala tillsammans med Swyzak