2007-09-24

Nålar

Hjälp, jag sitter på nålar. Om två dagar släpps Halo 3 till Xbox360. Ett av de större spelsläppen under hösten detta år (iallafall för Microsofts del). Äntligen får man en fortsättning på det krappiga slutet av tvåan. Och till råga på allt får trilogin ett värdigt slut (enligt de som recenserat spelet).

Om mindre än sex dagar är det dessutom skarpt läge ute i Lidingö. Förra veckans kvalitetspass blev Löparnas kväll (10000m) och sedan 5x2.5km i Ursvik med endast 30 sekunders ståvila mellan intervallerna. Passet i Ursvik blev en progressiv historia där jag skruvade upp tempot successivt. Mellantiderna var bra och jag fick slita först på sista intervallen så det mesta tyder på att terrängformen är stabil. Igår begav jag mig tillsammans med Herr Larm ut till Silverdal för att kika på våra framtida hus. I slutet av detta pass genomförde vi en tempoökning som varade i ca 25 minuter.

Denna vecka kommer jag inte göra många knop eller kilometer. Det sista kvalitetspasset kommer köras på tisdag i Solviksspåret där jag kommer köra två eller tre länge terrängintervaller. Sedan kommer jag trappa ner ordentligt för att vara extra pigg och utvilad till lördag. Men det viktigaste nu är att inte åka på någon förkylning eller annan sjukdom. Jag är på gränsen till paranoid. Hör jag någon nysa så måsta jag hålla andan och gå en stor omväg för att bespara mitt immunförsvar. Bara nu Elias inte drar hem något skit från dagis som mänskligheten saknar försvar, botemedel eller vaccin mot.