2007-09-21

Pussel

Elias har en klocka i form av ett pussel. Klockans siffror utgör pusselbitar så man både kan öva på klockan och var de olika klockslagen (siffrorna) hör hemma på en klocka. Att begripa vad klockan är det är fortfarande lite överkurs för Elias, lite drygt tre år. Men igår bevittnade jag hur Elias utan eftertanke placerade ut alla siffror helt korrekt på klockan. Imponerande! Jag måste erkänna att jag blev lite paff.

Och lite senare åkte jag på däng i Memory. Att jag har en civilingenjörsexamen och 240 högskolepoäng struntar Elias fullständigt i. Det här är Memory och han gör allt för att äga farsan. Fast både jag och Elias måste erkänna att morsan e rätt vass hon oxå på spelet. Kanske lite för bra för hennes eget bästa. I min familj tappar vi killar nämligen lätt sugen när vi inte vinner (och blir dessutom mera besvikna när vi förlorar).

Så då till den slutliga frågan:
Låter Marika oss vinna lite då och då bara för att vi skall fortsätta spela?
[...]
Ok, jag vill inte veta svaret på denna fråga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Memory is da shit...! Man kan inte blunda för fascinationen med att vända upp små bildkort!

Patrik Engström sa...

Nej det är helt sant. Men det är inte som att spela tv-spel eller springa. Fan, jag måste snajda upp mig lite i Memory.

Unknown sa...

Jag har i varje fall alltid låtit dej slå mej i löpning för att hålla ditt humör uppe. Men aldrig att jag skulle hålla masken i memory eller schack, kanske om vi skulle meta(diskutera).

/LN