2007-09-26

Sista genrepet

Igår genomförde jag mitt sista genrep inför stundande Lidingöloppet. Jag och Herr Larm möttes upp vid Alviksstrand och joggade sedan till Solviks motionsspår. Väl där körde vi två stycken dubbelvarv, dvs uppskattningsvis 2 x 3700m. Spåret är ganska kuperat så man får pressa på en del i stigningarna vilket passar mig perfekt. Normalt sett brukar jag springa 5-6 enkla varv och då snitta 5:55 - 6:00. Igår bestod dock en intervall av två varv så tanken var att hålla igen lite och inte mosa på för hårt. Benen kändes dock fjäderlätta och skallen var sugen på löpning så det gick hyfsat fort ute i spåret utan att jag behövde slita. Vilan mellan de två intervallerna var lätt jogg/gång i 2.30. De två varven klockades på:

1. 11:52 (6:00/5:52)
2. 11:51 (5:52/5:59)

Tiderna visar att jag trots den dubbla längden höll ett snitt som motsvarar det jag brukar prestera på ett varv. Således ett mycket bra formbesked inför Lidingö. Allt kändes tipp topp och både back- och slätlöpningen fungerade mycket bra. Idag vilar jag, sedan blir det 25 minuter lätt lätt löpning på torsdag och sedan ytterligare en vilodag på fredag. Därefter är det dags för 30 stygga kilometrar på Lidingö.

Inga kommentarer: