2007-10-31

Safari

TIWI Beach Resort
Impala
Nu när det värsta resdammet lagt sig så har jag hunnit plöja alla smutta bilder jag tagit under konferensresan till Kenya. En liten sammanfattning av resan kanske är på plats?

De tre första dagarna spenderades på TIWI Beach Resort som ligger en timmes bilfärd sydöst från Mombasa. Ett trevligt område med fantastisk beach. Rummen var fina med vacker poolutsikt. Under dessa dagar konfererade vi en hel del men hann även med om några fritidsaktiviteter med bland annat delfinsafari som tyvärr till allas förvåning inte innehöll en enda delfin. Istället förgyllde jag den tre timmar långa båtfärden med att bli kraftigt sjösjuk och mata fiskarna med lite krekkel. En annan trevlig tillställning var en sju-rätters-middag nere vid beachen som avnjöts med gott vin och live-musik (och en svart mamba som underhöll oss efter tolv-snåret).

Lizzzard
Det är blåsigt på toppen
Lite löpning hann jag även med, drygt 40 km på en 680m lång asfalterad raksträcka. Mera monotom löpning får man leta efter. Vakterna med M-16 hängandes på ryggen vid hotellområdet ville inte släppa mig utom synhåll pga rånrisk mm så det var bara att gilla läget och kamrata med de ynkliga 680m jag hade tillgodo. Passen genomfördes antingen tidigt på morgonen eller vid lunchtid och värmen var då enorm. Jag uppskattar att det var över 45 grader i solen som skoningslöst friterade hjärnan.

Efter TIWI begav vi oss vidare till en nationalpark vid namn Tsavo East där vi nattade på en lodge. Väl där spenderades tiden med mera konferens och en del safari ute bland de söta vilda djuren i parken. Därefter var det avresa till en ny nationalpark, Tsavo West, med ännu mera konf och ännu mer beskådning av vilda djur. Ace!

Red elephants
Decerno
Efter detta väntade den lilla nätta hemresan, men den har jag ju redan återgett här på bloggen i en tidigare post.

Lejon
Zeeebras
Serena Hills Lodge

6 kommentarer: