2007-11-12

Den gångna veckans träning

ALJ OpenFoto: Tommy Berlin

Kan nöjt konstatera att den gångna veckans träning flöt på bra och att formen börjar närma sig topp. Dubbla pass alla dagar utom tisdag och söndag då jag körde intervaller. Totalt sett skrapade jag ihop lite drygt 13 mil. Trots den ökade mängden så var benen mycket rappa på de två intervallpassen. Jag har redan redogjort för tisdagens tuffa bandpass i en tidigare post.

Igår var det dags för tio snabba kilometrar på Salveos band. Under joggen till gymmet var benen lite initialt sega men efter lite stretch och uppvärmning så piggnade de till. Planen var att köra 10 km på 32:30 följt av tre kilometrar i lugnare tempo men med lite ökande lutning. Sagt och gjort, jag ställde lutningen på 1% och varvade upp bandet till 3:15 vilket skulle ge en måltid på exakt 32:30. Första femman gick lugnt men tristessen var stor och jag började då skissa på ett progressivt ökande pass för att få tiden att gå lite snabbare. Ökade sedan farten till 3:10 mellan kilometer sju och åtta, 3:05 på kilometer nio och sedan 3:00 på den tionde och sista. Efter detta varvade jag ner bandet till 4:00-fart och körde en km på 2%, en km på 3% i 4:15-fart och avslutningsvis en km på 4:00 i 2%.

Totalt blev det alltså 13 km varv en mil på 31:55 vilket kändes helt hanterbart. Jag hade genomgående en positiv känsla genom passet och tror att det finns en hel del till att krama ur kroppen då det är dags för skarpt läge. Att göra en mil på beställning under 32 trots mycket mängd och lite dåligt med sömn ser jag som ett styrkebesked och jag ser nu fram emot halvmaran i Garda kommande söndag med tillförsikt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Styrkebesked var ordet mannen...!

Patrik Engström sa...

Let's hope so!