2007-11-14

Döskalle eller dumskalle

Stolt sjörövareIgår strax innan middag pratade jag och Elias om den kommande hemresan från Finland som skall ske med färja. Jag personligen har genomlidit min beskärda del av dessa båtresor och anser de vara oändligt tråkiga. Elias däremot ser fram emot dem med tindrande ögon. Massor av tax-free-godis, roliga evenemang och ett lekland med stort bollhav. I leklandet brukar man även kunna få en tatuering målad på armen med ett visst motiv. Förra gången fick Elias en döskalle på armen och var omåttligt stolt då han därmed kunde titulera sig som sjörövare (vilket passar rätt bra på en båtfärd).

Jag: Ska det bli kul att åka finlandsbåt?
Elias: Ja, det ska bli jätte kul.
Jag: Är det något speciellt du vill göra då vi reser?
Elias: Jag vill köpa godis!
Jag: Ok.
Elias: Osså vill jag gå till bollhavet!
Jag: Ok.
Elias: Osså vill jag ha en tottaering [läs: tatuering]
Jag: Det kan vi nog ordna. Vilket motiv vill du ha då?
Elias: En dumskalle!
Jag: En dumskalle? Menar du inte en döskalle?
Elias: Nej! Jag vill ha en dumskalle på min arm!
Jag: Eh... Ok, vi får se om de lyckas måla dit en sådan.

Inte är det så lätt att hålla ordning på alla dessa liknande ord; döskalle och dumskalle är väl nästan samma sak!?