2007-11-15

Nära nära nu

Det drar ihop sig för avfärd till Garda. Ikväll skall jag ta en lätt jogg i drygt fem kilometer och sedan skall väskorna packas för att på fredag vid middagstid borda planet till Italien (Bergamo).

Träningen har gått riktigt bra de senaste veckorna och jag har på känn att formen är på topp. Söndagens mil på 31:55 följdes upp i tisdags med ett bra band-intervallpass. Kroppen hade bara fått en vilodag men benen var ändå hyfsat på spring-humör. Väl inne i gymmet mötte jag Rubin McRae och Lisa Blomé som var där och körde lite lactate-träning på olika löpare. Jag måste erkänna att jag blev lite nervös när Lisa var där, landslagslöpare som hon är. Rubin har jag plus-statistik på (inbördesmöten, inte personbästa) så han är jag lite mer bekväm i sällskap med. Men Lisa, hon är ju attans snabb också känner jag henne inte lika bra som Rubin, så jag ville naturligtvis visa upp mig från min bästa sida, alltså genomföra intervallpasset på ett bra sätt.

Sagt och gjort. Bandet ställdes på 1% och sedan varvade jag upp det till 14.5 km/h. Därefter körde jag sju km där jag för varje kilometer ökade farten med 0.5km/h. Vid 17.5 km/h låg jag kvar en kilometer extra och körde sedan två ytterligare i samma fart fast med ökande lutning, 2% och 3%. Efter detta sänkte jag bandet till 1% och brände av fem avslutande kilometer från 17.5 upp till 19.5 km/h med 0.5km/h-ökning för varje kilometer. Lite lagom sliten mot slutet men det gick. Totalt sett blev intervallpasset 15km och jag fick återigen ett kvitto på att formen är bra. Även mentalt skönt att genomföra dessa nyckelpass. Kan vara bra att ha i skallen när det börjar bli tungt mot slutet av loppet och negativa tankar lätt sipprar fram.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bara att tänka att Lisa Blommé springer bredvid i Garda-loppet så kommer det gå fort ;-). Hoppas du inte flyger med Ethiopian Airlines...Lycka till och spring snyggt!

Anonym sa...

Forcera bra nu Patrik... Kör hårt, snyggt och allt....!!!

Anonym sa...

Lycka till och ha himla kul!! Jag håller alla tummar och tår!

Anonym sa...

intressant att du ligger på plus mot rubin när man jämför pb:n.

rubin's pb
3k 8.02
5k 13.45
(800m sub 1.50)
(1500m sub 3.45)
(10k sub 29)

Patrik Engström sa...

Manget:

Plus jämfört med våra inbördes möten!

Jag har inte mött honom när han var som bäst! Även om det är några rejält avrundade pb:n du radar upp(sub 29, vad innebär det egentligen, 28:00 eller 28:59?). Jag får väl fråga honom då vi tar en liten jogg tillsammans. För säkerhetsskull omformulerar jag mig i min post så det inte blir några fler missförstånd.

Patrik Engström sa...

Ellinor, Swyzak & Sussie:

Tack för peppet. Jag skall försöka hålla nerverna och pulsen under kontroll.