2007-11-05

The Number 23

Igår kväll såg jag och Marika en film tillsammans. Rättelse. Det var nog ärligt talat mest jag som såg den då Marika knoppade av efter ca 20 minuter. Hur som helst så handlade filmen om en man (Jim Carrey) som blir besatt och därmed förföljd av talet 23. Han ser talet vart han än går och vart han än befinner sig. I datum, namn (a=1, b=2 osv), tider, priser, trappsteg mfl. Filmen i sig var väl lite små underhållande men ingen direkt fullträff (fick betyget 2). Då filmen var slut stängde jag ner filmprogrammet på min HTPC och tänkte stänga av datorn. Precis innan jag klickade på Shut Down så slängde jag en hastig blick på operativsystemets klocka och konstaterade då med en viss krypande känsla längs ryggraden att klockan visade 23:23.

Måste erkänna att detta sammanträffande (?) hade rätt stark effekt på mig. Fi fan. Hur stor är chansen att man ser en thriller som handlar om talet 23 och sedan precis innan man skall lägga sig ser att klockan är exakt 23:23? Filmen slutade för övrigt med att en klocka visade kvart över två. Alltså timvisaren på 2 och minutvisaren på 3, med andra ord 23.

Huuu....