2007-11-13

Spel och åter spel

I takt med att snön raser ner utanför fönstret så rasar det också in massor av spel. Inte vilka spel som helst utan länge efterlängtade hypade spel som äntligen bubblat upp till ytan.

I helgen laddade jag magasinen och körde Call of Duty 4: Modern Warfare och fick uppleva 45 grymma första minuter. Maken till intensiv inledning får man leta efter. Sedan matade jag in Half Life 2: Episode 2 och slogs återigen av hur tajt gameplay och handling Valve levererar. Imponerande!

På torsdag är det dags för Ubisoft att äntligen lansera sin monster-titel Assassins Creed. En lönnmördare i tempelriddarmiljö kan bara inte bli fel, vilket även de första recensionerna bekräftar. Tyvärr för alla dessa spel så är det bara att beklaga att de lanseras så nära inpå Super Mario Galaxy. Alla övriga spel är fruktansvärt bra men de kommer inte komma upp i samma magiska klass som Mario. Personligen lider jag lite med Ubisoft som ofta producerar underskattade spel som inte riktigt når ut till den breda spelpubliken (Beyond Good and Evil, Prince of Persia). Att lansera Assassins Creed dagen innan Mario är medialt självmord. Allt fokus är på Mario och tyvärr misstänker jag att deras titel kommer försvinna i den mediala bevakningen som Marios återkomst medför.

Med tanke på alla dessa brillianta spel så är med viss lättnad jag konstaterar att den kommande löpvilan efter halvmaran i Garda kommer lägligt. Följande spel måste spelas igenom: Metroid Prime 3, Zelda: Phantom Hour Glass, Half Life 2: Episode 2, Call of Duty 4, Assassins Creed, Super Mario Galaxy.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om löpning tar tid i anspråk, hur mycket tar då inte tv-spel? =)

Patrik Engström sa...

Jepp, rätt svar är nog... rätt mycket tid! :)

Anonym sa...

Jag är imponerad av att du hinner löpa, familja och även spela...men planerar man och prioriterar rätt så finns det alltid tid för roliga saker.

Anonym sa...

Hm, ja kan ju bara hålla med Ellinor där, hur tusan gör du?! Visserligen fäler jag lite träd då och då men skulle så gärna få lite tid över till att försvinna in i någon cybervärld full med monster eller liknande!! =)

Patrik Engström sa...

Ellinor & Staffan:

Jo, planeringen är a&o annars blire ingen tid för familj och lite tv-spelande! Ett bra incitament under passet. Desto fortare jag springer klart desto snabbare hem till familjen (och tv-spelandet på kvällen).