2007-11-08

Träningen som gått

Det var ett litet tag sedan jag redogjorde för hur träningen fortlöper så jag försöker jobba mig i kapp nu. Efter det att jag kom hem från Kenya så gick det initialt lite trögt då kroppen kändes sliten och seg. Det hela handlade nog om att det tog ett tag att återhämta sig från den långa hemfärden. Kombinationen av resa, på tok för lite sömn och dessutom ganska mycket mängd satte sina spår.

Efter att någorlunda ha fått sova ikapp lite i helgen så har kroppen känts betydligt piggare denna vecka. Ett stort bevis på detta var tisdagens bandintervall. Coach Lamas hade ordinerat ett tufft pass enligt: 3x12 minuter i ökande lutning, 1,1,2%. Dessa intervaller kördes i 3:16-fart med 90 sekunder pausjogg mellan intervallerna i 6:00-fart. Som avslutning blev det 6 minuter i 3:10-fart med 1%-lutning. Kroppen kändes mycket fräsch under i stort sett hela passet. På den tredje 12:an fick jag börja slita lite men under den avslutande 6-min-intervallen gick det hur lätt som helst. Jag hade utan problem kunnat lägga på några minuter alternativt ökat farten. Inför förra årets tripp till Garda försökte jag mig på ett liknande pass i lägre fart och det gick inte lika bra som detta passet. Därför klassar jag detta som ett av mina bättre bandpass och ett mycket bra formbesked inför nästa veckas halvmara.

På söndag är planen 20 km med tröskel i ca 15km, varav 10km skall springas på 32:00-32:30. Morgonpass har det blivit i stort sett varje dag denna vecka och mängden kommer landa på mellan 13-14 mil. Nästa vecka väntar ett avslutade intervallpass på band och sedan kommer jag successivt börja lätta inför tävlingen och därefter inkassera en välförtjänt säsongsvila.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Välförtjänt säsongsvila var ordet, din säsong har ju oförskämt grym. Är övertygad om att halvmaran kommer gå i samma fotspår som övriga tävlingarna...!

Patrik Engström sa...

Hehe, jag försöker inte tänka för mycket på säsongsvilan än. Men kanske under de avslutande kimometrarna på halvmaran så poppar tankarna upp.

Är dock rädd för att Coach Lamas kommer ordinera en massa bedrövliga gympass under vilan. Huuu...

Anonym sa...

Tumme hålls för Garda.
Och gympassen kommer bara göra dig gott...Mouhahahaha ;-)

Patrik Engström sa...

Gymmpass!? Jag visste att du skulle skriva sååååå...