2007-12-13

DS Racer modell 2008

Andrapris
Ah vad jag har saknat dem, DS Racer, mina favvis intervallskor! Det var med en lättnads suck jag idag drog på mig dem inför träningspasset och konstaterade att modell 2008 inte lämnar något åt slumpen. Modellen är fortfarande det kanske bästa alternativet som intervallsko eller medel-lätt tävlingssko. Löpkänslan är bibehållen och passformen perfekt. Mina tidigare DS Racer återhämtade sig aldrig efter Battle Field Lidingö i höstas och därför har jag bedrivit intervallträningen i rena tävlingsskor (Asics Pirahana) vilket inte varit optimalt.

I takt med att flåset inte riktigt velat infinna sig på de senaste passen så beslöt jag mig för att lägga in lite mera snabba moment under dagens distanspass. Sagt och gjort så joggade jag till Salveos gym i Sundbyberg och snörde där på mig DS Racer-skorna. Sedan körde jag lite lätt distans på bandet innan jag brände av 5x1000m i 3:00-fart med 40 sekunders ståvila. Tycker mig skönja en liten lättnad då detta upplevdes som icke allt för påfrestande och jag hade säkert kunna lägga på minst tre intervaller till. Men nu var det inte frågan om att maxa intervaller utan bara krydda upp distanspasset med lite snabba moment för att provocera flåset lite. Eventuellt drar jag återigen ner till Sätra på lördag för att prova på X-antal 200ingar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

På gång nu, det låter bra det! Dom såg f ö snygga ut t o m.... skorna alltså!

Patrik Engström sa...

Jo lite på gång men fortfarande inte återställd. Hemma ere fortfarande sjukstuga med akut för lite sömn åt mig och Marika. Men men... någon gång släpper det. Och snart ere dessutom julledigt.

Anonym sa...

Ja, vi fick en tidig julklapp i form av att vi stänger igen i mellandagarna så två veckors ledighet sitter inte fel... Även om det blir sltitigt fram tills dess!
Hoppas er sjukstuga släpper snart, antar att vi ses imorrn kväll iaf!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Sweet med lite längre julledighet. Vi skall också passa på att vara lite extra lediga under julen och sedan nästa år påbörjas min pappaledighet så det blir najs!