2007-12-31

Årets sista post

...går i träningens tecken.

Den gångna veckan skrapade jag ihop lite drygt 140km fördelat på tio pass. De tre senaste veckorna har det blivit en liten ökande mängdstege enligt 11, 12 och 14 mil så jag känner mig lite lagom nöjd. De vanliga distanspassen har gått aningen långsammare än normalt men det är acceptabelt med tanke på att detta är mer mängd än jag normalt plogar. Denna vecka siktar jag på mellan 11-12 mil och sedan börjar jag lätta på mängden för att bli lite extra rapp till den stundande inomhussäsongen.

Förra veckan innehöll också två bra kvalitetspass. Först den halv-brutala stegen i onsdags (se tidigare post ») och i lördags blev det 8x1000m på Salveos band i Sundbyberg. Tusingarna kördes i 20km/h, dvs 3:00-fart och vilan mellan varje intervall var två minuter jogg i 4:45-fart. Dessa två minuters joggvila inkluderade även nervarvnig från 20km/h och sedan uppvarvning så den totala joggen i 4:45-fart blev uppskattningsvis 1:30. Tusingarna kändes mycket bra och kontrollerade. Jag var lite överraskad av hur lite jag behövde anstränga mig under intervallerna och hade nog kunnat lägga på ett par till alternativt minskat vilan en aning. Nu kommer säkert Coachen läsa detta och skissa ihop ett styggt framtida pass så jag får väl bittert ångra att jag skrivit detta. Faktum är att de jobbigaste inslagen på passet var att springa i 20km/h och sedan med ena armen hålla fingret på speed-down-knappen tills bandet nått 12.6km/h, dvs 4:45-fart.

Nåväl, benen är lite slitna nu men det är helt enligt plan. Kommande vecka har jag även ett besök inplanerat hos Naprapat-Helena. Jag är nästan säker på att det besöket kommer att svida mer i benen än denna veckas alla samlade kilometrar.

Utlovar även en sammanfattning/summering av löpåret 2007 inom kort. Låt oss nu hoppas att vi alla får vara friska och skadefria nästa säsong!
Gott Nytt År på er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Styggt skissade pass är väl det man lever för? Eller not... =)

Gott nytt!!!

Anonym sa...

Gott nytt år.

Patrik Engström sa...

Swyzak och Buud:

Gott Nytt Allting till er osså!

Anonym sa...

Nice Post,
Information about cars and news about the latest cars. Visit my blog.

2018 Toyota Prado Redesign

eric yao sa...

Louis Vuitton Michael Kors Outlet North Face Outlet North Face Outlet Timberland Outlet Moncler Outlet Coach Factory Ray Ban Outlet Christian Louboutin Shoes