2007-12-20

Sömnbrist

Venla har de senaste nätterna fått för sig att sabba den fina statistiken med att sova gott om nätterna. De två senaste nätterna har hon vaknat ganska exakt 04:15 och med kraftfull beslutsamhet klargjort för mamma och pappa att det minsann har sovits klart. Till sin stora besvikelse har hon även konstaterat att mamma och pappa inte var färdig vilade och satte sedan igång och stor tjuta. Och hon är verkligen bra på att tjuta. Förmodligen topp-3 i Sverige. Venla hulkar igång lite smått för att mot slutet eskalera i en perfekt återgiven ambulanssiren.

Efter en knapp halvtimme kastar jag in handuken. Tar min Tempur-kudde under armen knatar till vardagsrummet och slänger fram en madrass och lägger mig för att försöka få lite mera sömn innan uppgång till jobbet. Tjutet är dock intrimmat så att det tränger igenom nästan alla väggar och skillnaden blev inte så stor mot att ligga i sovrummet. Uppskattningsvis 05:30 tystnar det tillslut från sovrummet. Antingen fick Marika Venla att somna eller så gjorde hon det själv av ren utmattning. Det är säkert jätte jobbigt att vara så där arg. Så länge. Och dessutom vara en sån där charmig liten liten humla (Venlas smeknamn).

Dessa nattliga oljud måste även ha påverkat Elias. Han tog nämligen sovmorgon till 10:30 idag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

04.15 då äre ju bara att sticka ut på en morgonjogg så kanske stilltje uppstått tills du är hemma så kan du sova lite mera? =)

Anonym sa...

Håller med swyzak. Själv är man ju ute och springer då (nästan)... lugnt och skönt, inga bilar, mm.

Patrik Engström sa...

Dudes, ni e helt krejsy!
Löpning innan 08:00 tär hårt på själen. Nästan som att ha en liten privat ambulans som tjuter i hemmet!

Anonym sa...

Löpning vid den arla tidpunkten är balsam för själen.... total stilltje! Inte på löpningen men ändå... =)