2008-01-26

Helgens tävling

Ny helg, ny inomhustävling. Inomhussäsongen är sannerligen kort och intensiv. Fem tävlingar på sex veckor. Sådant sliter dels fysiskt men även en hel del psykiskt. För mig är det nästan tuffare att ladda mentalt inför en tävling än att springa själva tävlingen. Då startskottet väl ljuder så kan det nästan vara som en liten befrielse. Då finns det ingen återvändo, inget som man kan ändra på. Träning, kost, sömn är ett minne blott och nu handlar det bara om att utföra det som man tränat och förberett sig på den sista tiden. Sekunderna innan startskottet är dock värst. Pulsen rusar, adrenalinet flödar och jag slåss med mitt inre för att hålla reptilhjärnan under kontroll. Jag vill ha så lite kommunikation och strul som möjligt. Bara en smidig startprocedur och ett startskott tack. Snack, skämt, gliringar och allt vad det heter det kan gott vänta några minuter till. Det finns en tid för det också men inte kort innan en tävling. Då är det full fokus som gäller.

Imorgon stundar det inomhus distriktsmästerskap (IDM) i Sätra hallen. Startfältet är som vanligt mediokert då de flesta elitlöpare i Stockholm väljer att springa 1500m istället. I Västerås är det dock en annan femma. Där ser startfältet betydligt bättre ut och jag är ärligt talat mer sugen på att tävla där istället. Nicklas Österberg och Troeng hade varit goda kämpar att slåss om placeringarna med. Här i Stockholm hoppas jag dock på en god kamp med Spårvägens nya löfte Daniel Weldu. Han spurtade om mig förra veckan men då besvärades jag lite av en segdragen förkylning. Nu har den nästan gett med sig så jag hoppas på en bättre sluttid imorgon.