2008-01-28

IDM Guld

I söndags var det IDM 3000m i Sätra hallen. Dagarna innan hade jag tagit det lite lagom lugnt och även fått sova lite bättre än normalt så kroppen kändes i fin form och jag var sugen på löpning.

Med till Sätra följde hela familjen tillsammans med farfar. Det är alltid extra kul och inspirerande att ha dem nära sig under en tävling även om själva resandet mm tar en del energi. Elias är min största supporter och hejar på mig lika mycket under uppvärmningen som själva loppet.

Startfältet bestod mestadels av Studenter samt Daniel Weldu från Spårvägen. Innan start hade jag diskuterat eventuell taktik med Coach Lamas och vi kom överrens om att avvakta i starten för att se om Weldu ville ta täten. Om inte skulle jag dra till ca en kilometer innan jag skulle släppa upp Weldu för draghjälp under andra kilometern. Efter detta skulle jag öka tempot på den avslutande kilometern in i mål.

Starten gick och det var minst sagt avvaktande löpning inledningsvis. Det var gå-tempo i 100m innan jag förstod att Weldu inte alls ville ta täten. Då tog jag spets och klockade första kilometern på 2:51. Vid 1200m gick jag ut i ytterspår för att markera att det nu var Weldus tur att dra. Det ville han inte så jag fick slå av på takten rejält, söka ögonkontakt med honom och sedan peka med hela armen att här skulle han minsann springa. Motvilligt gick då Weldu upp längst fram. Tyvärr bedarrade farten nu ordentligt. Från att ha legat på ca 34.5 så var nu varvtiderna uppe i runt 36 sekunder. Jag kände hur stressad jag blev av detta och efter bara tre varv så gick jag om och körde sista sex varven in till mål själv. Med lite drygt två varv kvar ökade jag tempot i en lång spurt och utökade sakta ledningen till ett par sekunder in i mål.

Kilometer tiderna blev dock kraftigt varierande tack vare den suliga farthållningen under andra kilometern. Första gick på 2:51, andra på 2:59 och sista på 2:50. Sluttiden i mål blev 8:40.93 och jag måste erkänna att jag är lite små irriterad över att jag (?) igen slarvade bort sub 8:40. Det fanns betydligt mer spring i benen men gör man en andra kilometer på knappa 3:00 så har man så gott som bränt sina broar. Visst det blev DM-guld igen men jag kan inte låta bli att önska lite bättre draghjälp. Detta var andra 3000m-loppet i rad där jag från start till mål får stå för farthållning. Det är lite trist och avspeglar sig på resultaten.

Alla resultaten »

3 kommentarer:

Anonym sa...

Soloraces, ain´t them great...? =(

Anonym sa...

Du får komma till Östhammar den 9/2 och springa Bore-cup så kan jag vara hare till dig....

Anonym sa...

Skönt med lite taktik, tråkigt bara när inte alla andra fattar och vill vara med på sin taktik! Skönt kört, som vanligt! Antar att du hade laddat med minst en cola innan! =)