2008-01-20

Inomhuspremiär

I lördags var det dags för inomhuspremiär i samband med att min klubb FK Studenterna anordnande Vinthundsvintern. In i det sista tvekade jag till start då jag under veckan drabbats av en förkylning. Tillslut bestämde jag mig dock för att starta, mest för att hinna få en tävling i benen innan nästa veckas IDM (inomhusdistriktsmästerskap). Jag insåg att det inte skulle vara rimligt att satsa mot 8:35 utan istället hoppades jag på att återfå lite förlorat flås samt göra en tid ner mot låga 8:40.

Sagt och gjort så radade vi upp oss till start. Hammarbys Erik Emilsson axlade favoritskapet väl och tog täten som han sedan inte släppte utan kom in på fina 8:29. Efter det första varvet blev jag dock instängd och fick tyvärr backa mig ur situationen och sedan bränna lite onödigt mycket energi för at rusa om de framförvarande. Bortsett från detta så drog jag sedan varv efter varv med en norrman och en Spårvägare hack i häl. Jag hade hoppats på lite hjälp med att hålla tempot uppe men de verkade inte intresserade av detta. Första kilometern klockades på 2:52 och andra på 2:54. Jag kände nu att jag successivt började tappa lite fokus och därmed fart. Sista kilometern blev jobbig, precis som jag väntat mig. Här märktes det att infektionen tidigare i veckan hade lämnat lite spår efter sig och flåset ännu inte var på topp. Trots att tempot sjönk så fick jag lite överraskande en lucka ner till norrmannen och Spårvägaren. Då det återstod tre varv övergick varvtiderna från att vara strax under 35'' till att vara strax över. I samband med detta fick Spårvägaren vittring på mig och kunde med ca 120m spurta om mig. Åt detta fanns ingenting att göra, han hade klart mera krafter mot slutet än mig. Hur som helst hade jag fått mig en bra genomkörare vilket var precis det jag var ute efter. Nästa vecka kommer Spårvägaren och jag mötas på IDM och då kommer jag vara mer på min vakt och dessutom bättre förberedd. Tanken på revansch håller mig sömnlös om nätterna (eller är det bara Venla som ylar och håller mig vaken?).

Tiden på sista kilometern blev föga smickrande 2:56 vilket gav en sluttid på 8:42.32 och en tredje plats. I fjol gjorde jag nästan en identisk tid vid inomhuspremiären och var nöjd med detta. Nu har jag högre mål och siktet mot att göra en bit under 8:40, gärna låga 8:30. Alltså var jag inte särskilt nöjd med tiden. Men med tanke på att det var ett tag sedan jag tävlade senast (Garda halvmarathon i november) och förkylningen under veckan så var det ändå en godkänd premiär. Jag är helt övertygad om att det finns betydligt mer tid att kapa om jag bara får vara frisk och kanske få lite draghjälp under loppen.

Alla resultaten »

2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv tycker jag att avslutande på 2:56 är klart mer smickrande än dina inledande 8:52 och 8:54... ;-)

Patrik Engström sa...

Sussie:

Haha, jag sade ju att jag varit sjuk under veckan. Det går helt enkelt inte snabbare än 8:54 då! Nä skämt åt sido, tack för rättelsen.

Hur gick det på kalas förresten?