2008-01-08

iPhone

Helt ok
Under mellandagarna träffade vi våra Como/Monaco-stationerade bekanta Gianmauro och Jaana. Gianmauro är en av få personer jag stött på som är utpräglat mer pryltokig än mig. Då jag nu under en längre tid varit på jakt efter en ny mobil så konfronterade jag honom direkt med mitt dilemma. But the answer is obvious svarade han direkt. You need an iPhone!

Sedan halade han fram sin och demade mig i knappt en timme. Fram till detta hade jag varit mycket skeptisk till Apples iPhone med motiveringen att den bland annat inte stöder 3G och är utrustad med en krappig kamera. Men bortsett från detta så blev jag mycket imponerad av Iphonens gränssnitt och ringde dagen efter upp en kille på blocket och köpte en upplåst USA-importerad telefon.

Nu några veckor senare har den första wow-känslan lagt sig lite och jag kan nu kritiskt bedöma telefonen. Ja, den har en krapppig kamera. Ja, den har inte 3G men då jag har Telia som operatör så får jag tillgång EDGE vilket datatrafikmässigt ger nästan samma hastighet. Displayen är dock underbar. Gränssnittet likaså (hallå, det ju Apple). Surfning via den inbyggda webbläsaren och touch-skärmen är fantastisk. Dessutom får man en Ipod 'på köpet' med 8GB och att konvertera några filmer och se dem via telefonen fungerar mycket bra. Dock kan jag ibland känna en viss saknad efter några fler fysiska knappar.

Alltså, iPhone är en angenäm överraskning och fungerar som en mediaspelare/surfning otroligt bra. Som telefon är den inte lika kompetent och optimerad vilket är anledningen till att jag ännu inte vågat sälja min Nokia N95.

Jag är fortfarande rätt sugen på Nokias Communicator E90. Kanske måste jag också inhandla en sådan snart...

1 kommentar:

Anonym sa...

Coolt!!!
Jag vill också ha!
Träffade en kille som också hade köpt en importerad och jag blev helt frälst. Visserligen är jag inte riktigt på samma sköna prylgalna nivå som dig men den där lilla mojängen VILL jag bara ha!
Får nog ta och fälla lite trän! Så länge får jag hålla till godo med min spruckna SonyEricsson! Man ska inte klättra i träd med mobilen i fickan tydligen! =)