2008-01-18

Sömnbrist botad med MR

Venlas sömncykler är verkligen varierande. Förrgår natt vaknade prinsessan bara två gånger och somnade dessutom om lätt vid dessa tillfällen. I natt däremot hade hon förvandlats till ett sömnmonster utan dess like. Mellan 00:48 fram till 02:15 vaknade hon sju gånger. Mitt humör var då helt kört i botten och jag beslutade att bära in henne till mig och Marikas säng. Där satte hon igång att babbla, sparka och klösa mig innan hon en timme senare tuppade av. 07:50 ringde väckarklockan och jag steg upp som en zombie där hela frukostproceduren genomfördes i slowmotion, fast utan mjölksyra.

Strax innan lunch hade jag ett besök inbokat på S:t Göran sjukhus. Jag har under en längre tid haft ont i min högra framsida av vaden. Jag har känt en dov smärta och lite obehagliga ilningar. Det hela påminner mycket om hur det kändes innan jag fick min stressfraktur 2005. Med hänsyn till detta så blev jag för knappt en vecka sedan remitterad till en magnetröntgen (MR). Ett sådant besök går till på så sätt att man lägger sig i en apparat som liknar en jättelik tunna. Väl där gäller det att ligga helt still i ungefär knappt en halvtimme innan röntgenbilderna är klara.

Detta passade mig utmärkt! Jag slocknade efter typ två minuter och blev väckt av en sjuksköterska när det hela var klart.