2008-02-04

3:59.36

Ah, äntligen Sub4!
Som jag längtat efter det.
Frid!

Årets första och sista(?) 1500m-lopp gick av stapeln i lördags i Sätra hallen. Motståndet var förstaklassigt med 1500m-specialister/landslagsmän som Pell, Walleräng, Therence, Emilsson och smått sensationelle Mattias Claesson. Aldrig trodde jag att jag skulle rada upp mig för start bredvid honom.

Starten gick och täten flög iväg i en ryslig fart. Jag sladdade som näst siste man trots att jag öppnade de två första varven på 31.4 och 30.4. Ljudnivån runt omkring var öronbedövande men det var skönt att konstatera att Coach Lamas överröstade alla utom möjligtvis speakern då han skrek ut varvtider till mig. Försökte hålla skallen kall och inte ryckas med i det brutala tempot. Jag hade på känn att vissa skulle bränna sitt krut för tidigt i loppet. En annan fördel med att inte ligga för långt fram var att jag slapp allt bök och stök utan kunde pinna på i innerspår utan störande moment. Efter drygt 600m plockade jag den förste löparen och närmade mig sedan Bollnäs Olle Olofsson. Kilometern klockades på 2:38.5 och jag kände då att jag hade vittring på Sub4. Passeringen av Olofsson innebar att varvtiden sjönk lite. Jag insåg att jag inte hade råd att ligga och fegköra bakom honom utan beslutade mig snabbt för att röra mig frammåt. Med drygt 300m kvar gick jag upp jämsides med Spårvägens Alexander Söderberg och tappade även här lite fart trots att jag snabbt gick om. Fram tills dess hade jag haft en positiv känsla i kroppen och kunnat springa avslappnat. Sista två varven var det max in i mål som gällde. I takt med att mjölksyran kom så blev löpningen inte lika följsam utan mera spänd och ansträngd. Men det var ju väntat och jag tror att jag disponerade mina krafter perfekt under loppet. Med dryga 100m kvar plockade jag in den fullständigt slutkörda danske marockanen Aladdin och gick i mål som sexa på nya personbästat 3:59.36.

Efter målgång kände jag bara en lättnad över att äntligen fått till ett hyfsat lopp på denna distans. Tillfällena är få och nästan uteslutande inomhus där det ofta blir tätare lopp och flera kurvor. Nu kan jag släppa denna fixering vid Sub4 och attackera distansen med andra mål i framtiden. Kul att få ett kvitto på att vinterns intervallträning även ger utslag på dessa kortare distanser samt att man trots fokusering på längre distanser också kan prestera någorlunda tider på kortare distanser. 1500m är ju inte direkt en prioriterad distans men förhoppningsvis kan jag utnyttja snabbheten på de längre distanserna längre fram under säsongen.

Så vem vann loppet? Pell hade kommandot efter det att haren Axel Lönnqvist dragit i 700(?) m. Pell behöll det hela vägen in till upploppet där Walleräng pressade sig förbi på innerspår och segrade med tre(!) hundradelar. Mattias Claesson sladdade efter 1000m men fick nya krafter mot slutet och spurtade om Therence och Emilsson. Under nerjoggen efter loppet kommenterade Claesson det hela med att han trodde han var trött efter 1000m men sedan upptäckte att han inte var det. Det måste varit en angenäm insikt men för en 800m-löpare är väl 1500m rena marathonet. Man har ju hört talas om svackor på de längre distanserna men inte under ett 1500m-lopp. Jag själv upplevade det som att man knappt han starta innan det var dags för upplopp och målgång.

Resultaten »
Artikel på FK Studenterna »

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har redan sagt det tidigare men det tål att sägas igen.... grymt!!!

Anonym sa...

Grattis!! Grymt....

Anonym sa...

Grattis till drömgränsen. Det är inte så många som kan skylta med en sån tid :-)

raybanoutlet001 sa...

ugg outlet
polo ralph lauren
coach outlet
coach outlet
jordan shoes
reebok shoes
fitflops shoes
jordan 4
michael kors outlet
saics running shoes