2008-02-05

Bokdags

Nu har jag plöjt klart Per Fosshaugs Bandygalen. Boken var väl hyfsat bra men inget direkt litterärt mästerverk. Fosshaug är/var en fruktansvärd bandytalang. Därom råder inget tvivel. Frågan är hur pass mycket bättre han hade kunnat bli om han fokuserat mindre på slagsmål och supande? Att i en idrottsbok gång efter gång påstå att sprit och idrott hör ihop finner jag högst märkligt. Min uppfattning är att ytterst idrottsstjärnor som påstår sig vara seriösa försöker mixa dessa ting.

Nåväl, nu har jag börjat läsa min andra idrottsbok: Stefan Holm - Höjdhoppare. Än så länge är den klart läsvärd. Då denna bok är utläst väntar julklappen som jag gav till farfar: Friidrottens främsta män av Jonas Hedman. Jag har snabbt bläddrat igenom boken och den verkar minst sagt lovande. Drygt 400 sidor med text, bilder och statistik. Sweet!