2008-02-11

Raka spåret

Så var den sista inomhustävlingen i Stockholm för min del genomförd. Igår var det dags för Raka spåret 3000m i Sätra hallen. Startfältet var mycket bra och segerpriset på 5000 kr hade säkerligen lockat dit en och annan elitlöpare.

Normalt sett brukar jag aldrig uppleva benen som pigga under en uppvärmning men så vara dock fallet igår. Familjen har ju bosatt sig i Finland de senaste dagarna så jag har varit hemma själv och kommit i kapp med sömnen. Att få genomföra en tävling utvilad hör inte till vanligheterna nu för tiden.

Med detta i ryggen tillsammans med det goda startfältet så hade jag goda förhoppningar om att prestera en bra tid. Starten gick och Johan Wallerstein och Therence tog täten och följdes sedan åt loppet igenom. Jag sladdade i en tredje klunga bestående av den danske Hannibal (från klubben Sparta!) och Erik Widing. Första kilometern klockades på 2:51 och halvvägs hade jag 4:18. Jag låg loppet igenom någon meter bakom Erik och förmådde mig inte att täppa till luckan. 2000m passerades på 5:45 vilket innebar att den andra kilometern hade gått på 2:54. Sista 400m gjorde Hannibal en markant fartökning och befäste sin position. Varken jag eller Erik kunde hänga med. Erik kom i mål cirka en sekund före mig och min tid blev 8:38.59 vilket innebar att den tredje kilometern alltså gick på 2:53.

Till slut fick jag göra sub 8:40 inomhus vilket gjorde loppet till mitt näst snabbaste lopp någonsin på distansen och det snabbaste inomhus. Dock kan jag inte skaka av mig känslan att det fanns lite till att hämta ut. Jag har under hela vintersäsongen önskat lite servering i form av god farthållning och äntligen blev det så igår. Och hur reagerar jag på detta? Jo istället för att våga lite och hänga med så avvaktade jag lite med passiv på gränsen till feg-löpning. Benen var riktigt pigga men jag vek ner mig mentalt igår. Ytterligare ett bevis på att både ben och skalle måste vara taggade för att man skall kunna prestera en riktigt stygg tid.

Formen i vinter har dock varit svagt uppåtgående hela tiden. De hittills tre genomförda 3000m-loppen har haft följande tider: 8:42, 8:40 och 8:38. Kanske finns det chanser till 8:35 på ISM om två veckor. Det är dock ett mästerskap och det är då placeringarna som främst räknas vilket ofta innebär att inte så många brukar vara dragvilliga utan istället bevaka fältet och sin position.

Många löpare i min klubb sprang bra igår och det var ytterligare ett tecken på att elitbredden hos oss ständigt förbättras. Cykel-Lars sololöpte sig till en fin sub 8:50-tid tätt följd av den österiske Thomas-Woodpecker och Grodlårs-Cedden. Skejter-later-löparen Swyzze dunder-persade även han trots mestadels sololöpning. Betänk även att vi inte hade med löpare igår som Kocken-Werner, Cola-Staffan och Flanell-Hannes. Alla tre mycket goda löpare och som har potential att bli precis hur bra som helst. Såldes var det mestadels muntra miner igår och jag tror även att Coach-Lamas sover gott om nätterna nu när det finns ett helt knippe med Studenter som presterar goda tider!

Alla resultaten »