2008-03-04

10x1000m

Igår var det återigen dags för ett av mina favoritpass, dvs ett gäng tusingar. På grund av tidsbrist så körde jag dem nu på band istället för på bana inomhus. Jag värmde upp med 3 km och skruvade sedan upp bandet till 19.7 km/h, dvs 3:02. Sedan körde jag tio stycken tusingar på 1% lutning och tog 45'' ståvila mellan intervallerna. Det hela kändes mycket bra och kontrollerat hela vägen igenom och jag ökade därför farten sista intervallen till 3:00 (20 km/h).

Jag har de senaste dagarna gått och oroat mig hur formen påverkats av den veckolånga sjukdomen och allt jobb med flytten. Uppenbarligen finns det dock lite snabbhet kvar i benen. Detta ger mig fortsatt självförtroende med att pressa vidare mot utomhussäsongen. Ett av de stora målen för året är att försöka springa milen under 31 minuter. Får jag bara vara frisk och hel skall det vara möjligt.

Coach Lamas har varit på träningsläger (exil) i Portugal för att vässa sin egen form så jag har inte fått några direkta träningsdirektiv. Jag hoppas dock få kontakt med honom inom kort då det snart vankas terrängintervaller i Ursvik och vid Polishögskolan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Exil var ordet... =) Din form verkar det inte vara några större fel på, det borde ju det passet gett kvitto på om inte annat!

Anonym sa...

Tack för svaret och lycka till med målet, det fixar du säkert med fler pass av den här typen!

Kör hårt!

Anonym sa...

Det målet kommer du lätt klara, hoppas som sagt du håller dig frisk och kry bara, men jag tror t.o.m du klarar det även om du är borta några dagar, du flyger ju mannen!! =)

Patrik Engström sa...

Swyzak, Berglund, Staffan:

Thanks grabs! Grotta på hårt med träningen!