2008-03-03

Flyttad och bruten

Tre intensiva flyttdagar är till ända. Vi är inkvarterade i det nya huset och håller som bäst på att packa upp och göra oss hemmastadga.

Flyttgubbarna drösade in 08:00 sharp på fredagsmorgonen och på mindre än 90 minuter hade de blåst ut hela lägenheten och det tillhörande källarutrymmet på 20 kvm. Vi hade lyckats packa ner alla våra prylar i kartonger vilket underlättade flyttningen avsevärt. Drygt två timmar senare hade last transporterats och packats ur i Silverdal - imponerande.

Marikas mor och far var även på besök och hjälpte oss med uppackning och barnpassning vilket självfallet gjorde det hela lättare. Den ultra händige General Mattila (läs: Marikas far) domderade runt med verktyg i handen och monterade upp möbler och utrustning för fulla muggar.

Den resterande tiden har vi således packat upp kartong efter kartong. Det mest är nu uppackat men än återstår det knappt tio kartonger. Köket är helt uppe och rullar vilket är skönt. Lördagen vigdes mestadels åt att koppla in all elektronik i TV-bänken samt montera projektorn och duk uppe i taket.

Trots extrem ryggvärk och på tok för lite sömn så har jag på något konstigt sätt lyckats pressa lite kilometrar i spåret också. Rekningen efter nya rundor har påbörjats och det ser ut att bli fina rundor utmed Edsviken. På grund av sjukdom tidigare under veckan blev det endast ett intervallpass. I ett stressat tidsschema innan ett bankbesök skissade jag på 8x1000m i 1% och 3:05 med 45’’ ståvila. Jag var orolig över att det skulle gå tungt med tanke på att jag nästan varit sjuk en vecka men det gick över förväntan så jag ökade till nio intervaller istället. Idag blir det kamp på bandet igen. Nu är det 10x1000m som gäller i 1% och 3:02 med 45’’ ståvila. Vi får se om det håller…