2008-03-17

Lofsdalen

Upp i liften
Familjen är nu tillbaka efter en långhelg uppe i Lofsdalen. Vi hade det mycket trevligt tillsammans med mina arbetskollegor och deras familjer. Tiden fördrevs med skidåkning, skoteråkning, relax i bubbelpoolen och goda middagar.

Under fredag och lördag bokade vi upp två stycken privatlektioner för Elias med en skidlärare. Jag måste erkänna att jag initialt var ganska skeptiskt till detta (prislappen på lektionerna bidrog nog i viss mån även till detta). Men med facit i hand var det en mycket bra investering. Innan detta hade vi i egen regi under några dagar åkt tillsammans med Elias i barnbacken. Han var då ganska lealös och kunde varken ploga eller svänga. Än mindre ta sig ner för backen på egen hand (det var ju lättare att bara låta mamma och pappa se till att han tog sig ner helskinnad för backen). Efter bara 30 minuter med skidläraren åkte Elias för egen maskin. Det hela var verkligen imponerande! När första lektionen var slut kunde han svänga själv och dessutom reglera farten genom att ploga. Efter det övade vi vidare på just att svänga breda långa svängar i backen även om Elias verkade vara mera intresserad av att köra störtlopp rakt ner i backen.

Det går lättare med en skidlärare
Venla fick också hon en hel del frisk fjälluft i sina lungor även om hon mestadels höll sig djupt nerstoppad i barnvagnen.

Frisk luft e bra!
För min egen del hann jag med en del löpning också. Jag hankade mig runt på några landsvägar och lyckades på tre dagar skrapa ihop fem mil vilket resulterade i att veckans totala mängd hamnade precis över 12 mil. Att kombinera långa dagar i skidbacken med dubbla löppass sliter lite men det var det värt. På ett av mina pass såg jag en varningsskylt för björn. Jag visste inte ens om att det fanns sådana skyltar. Där vände jag och letade mig tillbaka till hotellet. På avstånd är det nämligen svårt att höra skillnad på skoterljud och björnläten.

Elias åker själv i backen!