2008-03-28

Mindre backe, mera speed

I onsdags var det återbesök hos Salveo för ytterligare bergsklättring på deras löpband. Egentligen hade det varit bättre att ploga intervaller i det backiga 2.5km-spåret i Ursvik men då det var totalt igen isat så fick det bli löpband istället.

Som vanligt var det 4x3000m som stod på programmet. Till denna gång hade Coach Lamas aviserat att jag skulle skruva tillbaka lutningen till 2,3,4,5% (från 3,4,4,5%) men att öka snittfarten per kilometer med 5 sekunder vilket resulterade i 3:20, 3:25, 3:30 och 3:35. Vilan var som tidigare: 20'' ståvila för nervarvning, 1:50-joggvila i 5:00-fart och sedan 20'' ståvila för uppvarvning av bandet. Jag hade bara en återhämtningsdag efter Påsksmällen men trots det kändes benen ganska pigga.

Första och andra intervallen genomfördes men kostade klart mer i ansträngning än vid tidigare pass. På den sista kilometern på tredje intervallen började det bli ordentligt tungt och jag fick börja slita. Hela sista intervallen var ruggigt tung och en ständig kamp mot skallen. Snittpulsen under de knappt 11 minuterarna vara 189 på sista intervallen vilket måste vara någon form av rekord för mig. Toppnoteringen för pulsen var 196. Dessa värden säger dels att kroppen var återhämtad då jag kunde pressa upp pulsen så högt och att passet var så pass jobbigt som jag faktiskt upplevde det.

Nåväl, nu väntar lite vila samt lätt distans innan det är dags för årets andra utomhustävling på söndag: Premiärmilen. Jag råkar vara titelförsvarare där och hoppas självfallet kunna göra ett bra lopp. Startlistan ser lite skral ut men jag hoppas det dyker upp lite fler elitlöpare som efteranmäler sig så man får bra press utmed hela banan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tackar för besöket på den germanska sidan :)

Jag blev krasslig i halsen lagom till påsk, så det hade inte varit nån mening att springa Påsksmällen. Premiärmilen får jag också stå över pga domarutbildning, men det blir premiär i Vällingby nästa vecka. Då ska det gå undan ;)

Anonym sa...

Låter bra det där, placeringen är väl viktigare än tiden anar jag?

Kör hårt och lycka till, jag kommer heja på upploppet var så säker!

Anonym sa...

Jag har planer på att utmana dig på premiärmilen... Skulle kanske behöva ett par varv till för att rå på dig nu... Skulle behöva ett litet tempo pass inför London som går om 2 veckor. Har tränat ganska hårt fram tills nu så jag har lite dålig koll på min fart nu. Ska släppa på träningen lite nu.

琐事 sa...

michael kors handbags wholesale
cheap nfl jerseys wholesale
instyler max 2
nike huarache trainers
ed hardy outlet
pandora charms
michael kors handbags sale
tiffany and co outlet
lebron shoes
longchamp le pliage