2008-04-01

12x1000m i 2%

Jag har nu under en längre tid tiggt och bett Coach Lamas om att få springa mina hederliga tusingar. Lyssnar demon-coachen? Nepa, njet, ei. Men igår gjorde han dock ett undantag. Wow, fantastiko! Fast sedan kom vinklingen. INTE skulle det vara tio till antalet utan tolv och INTE skulle de köras i farter runt 3:00 utan 3:10 och INTE skulle de genomföras med 1% lutning utan 2%. Det enda som var likt de tidigare tusing-passen var vilan som sattes till 45'' ståvila.

Ok, jag var ju desperat så jag resignerade och rättade in mig i ledet. Jag hade bara haft en återhämtningsdag efter Premiärmilen och under den dagen lyckades jag pressa in två pass och lite drygt 21 km. Så det var med aningen slitna ben och en lite ömmande nedre rygg som jag begav mig till Salveos band för att prova på tusingar ala Lamas.

Alltså, 12x1000m, 3:10-fart, 2% och 45'' ståvila. De sex första intervallerna genomförs utan någon direkt ansträngning. Först på de tre sista kilometrarna fick pumpen börja jobba lite men löpningen var under kontroll och kändes avslappnad. Visst, lutningen var på 2% men trots detta kan man fortfarande behålla god teknik i löpningen utan att behöva slugga. Under den sista minuten på de två avslutande tusingarna skruvade jag upp farten till 3:00 för att injecera en liten fartökning. Nöjd med passet och lite konfunderad över att det gick så pass lätt. Monster-backpassen på 4x3000m sliter betydligt mer på både ben och skalle men det skall erkännas att det faktiskt var skönt med lite variation i träningsupplägget. Det har varit mycket backintervaller på sistone (och mer lär det nog bli).

6 kommentarer:

Anonym sa...

At least du fick dina 1000-ingar, om än farten inte var som du tänkt dig...

Anonym sa...

Törs man fråga vad årets huvudmål är? Och så förstås nästa lopp?

Anonym sa...

Hm, lite sent, men ajg måste bara säga att det var riktigt härlig läsning om påsksmällen och framförallt om din putt tillbaka på mr gruff, kommer inte glömma hans armbåge i 2007 upplaga av terräng DM, heja dig!!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jepp, det var nääästan som jag ville ha dem serverade...

Patrik Engström sa...

Berglund:

Målen för året kan nog räknas in i två kategorier: Mästerskap och tider. Vad gäller mästerskapen vill jag ha en framskjuten placering på årets tuffaste lopp vad gäller motstånd: TSM. Sedan väntar stora SM 10000m där jag hoppas kunna konkurrera bland de tio främsta. Samma placeringsmål gäller på hösten fast Lidingöloppet. Vad gäller tider så är det stora målet att springa 10000m under 31. Sedan vore det inte heller fy skam att kapa av 10-15 sekunder på 5000-perset.

Patrik Engström sa...

Staffan:

Hmm... nu undrar jag inte om du blandar ihop Linus Holmsäter med Jensen. Om jag inte minns fel var det mr Holmsäter som du tampades med under TDM 2007 och fick en hel del vassa armbågar av.