2008-04-23

Drulle

Det här med drulle-försäkring är uppenbarligen inte så dumt. Ringde mitt försäkringsbolag igår och beskrev vad Elias gjort med våra nya fina trädgårdsmöbler. Inga problem sade skaderegleraren. Du har en drulle-försäkring som täcker sådant här.

Kort därefter hade jag uppgivit hur mycket vi betalat för möblerna och mitt kontonummer. Fint, sade handläggaren, pengarna finns på ditt konto senast på fredag. Ok sade jag, men vill du inte ha in kvitto eller bildbevis på skadan? Nej, fick jag till svar, det var tydligen inte nödvändigt (man undrar ju hur deras bokföring ser ut). Möblerna fick jag också behålla!

Alltså, för 1500kr (självrisken) får jag en helt ny uppsättning trädgårdsmöbler som är befriade från Elias klotter. Dessutom plockar jag med mig det andra bordet och stolarna till sommarstugan så får vi lite lyx-möbler där också.

Så nu känner jag mig lite perplex. Skall jag hastigt och lustigt förlåta Elias och höja honom till skyarna? Lill-grabben har ju mer eller mindre på egen hand införskaffat nya trädgårdsmöbler till sommarstugan. Fast jag håller nog honom på streckbänken ett tag till. Och några tuschpennor lär han inte se på ett tag till.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den naturliga frågan, efter ett grattis, blir: Vilket bolag har du?

Anonym sa...

Desutom borde d väl gå att stryka ett lager olja på möblerna, om du nu inte behåller Eliahs tags och räknar kallt med att han blir universalberömd mangatecknare. Då kan ni sälja teakuppsättningen för 10 mille på Sothebys, år 2049.

Anonym sa...

Då är det bestämt, Melker får inga tuschpennor... Han får börja direkt med sprayburkar...

Patrik Engström sa...

Anonym:

Länsförsäkringar - tror jag kommer fortsätta var kund där ett tag till!

Patrik Engström sa...

LN:

Universalberömd mangatecknare eller OS-löpare på 10000m? För mig är valet lätt!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jepp, men om 10 år då Elias hänger på tunnelbanorna vilt sprayandes med sina burkar så har jag en känsla av att varken försäkringsbolg eller polis kommer vara så förstående.