2008-04-24

Engström - Ursvik: 2 - 1

I tisdags var det första dagen det verkligen var vår ute i Ursvik. Istället för underställ med jacka och lång-tights så kunde jag lätta på munderingen till enbart underställ med väst och kort tights. Grymme skillnad! Spåret i Ursvik var dessutom nästan helt torrt så det var lättsprunget.

16:30 mötte jag upp Trädrots-Lövås, nyss hemkommen från ett sex månaders träningsläger i Vancouver. Vi snackade lite kort innan vi drog i gång passet. Coach Lamas hade till denna gång gett mig ett aningen annorlunda terrängpass. Först skulle vi köra femman i progressivt stegrande fart från 4:30 ner till 3:20 för att sedan direkt utan vila angripa 2.5:an i normal intervallfart. Efter detta väntade tre stycken till 2.5:or med fallande vila enligt 60'', 50'' och 40''.

Sagt och gjort så drog vi iväg och kunde i de inledande kilometrarna på femman prata lite om hur träningen gått och vilka tävlingar som stod närmst på schemat. Vi öppnade nog mera runt 4:00 istället för 4:30 men avslutade nog mer på 3:30 än 3:20. Direkt efter denna inledande uppvärmnings femma så stack vi ut på 2.5an i fullt tempo. Jag drog den första intervallen och blev aningen förvånad då jag klockade den bara någon sekund från den snabbaste tid jag någonsin sprungit intervallen på. Blev lite initialt rädd för att vi öppnat för hårt men valde att bara fokusera på de återstående. Andra intervallen drog Lövås och vi hade även här en mycket bra tid. Inför starten på den tredje intervallen blev det lite förvirring hos team Engström-Lövås. Lövås trodde mycket riktigt att vi skulle vila 50'' för att totalt köra fyra 2.5:or. Jag måste ha fått rejält hjärnsläpp då jag trodde att det självfallet alltid handlade om 5x2.5km i Ursvik varvid jag deklarerade en fallande vila enligt: 60'', 60'', 50'' och 40''.

Hur som helst så körde vi fyra 2.5:or tillsammans i riktigt bra tempo. Det härliga vädret och goda sparringmotståndet hjälpte enormt. Inför den femte intervallen klev Lövås av och jag valde att köra den själv. Inom mig anade jag att Lamas enbart hade skissat upp fyra stycken men att åka hem och konstatera att det skulle ha varit fem skulle ha förstört hela passet (med förmodad seppukku som naturlig följd). Alltså, bara att stoppa skallen under armen och avsluta solo med en till 2.5:a.

Ordentligt sliten i mål men med en god tid och snittet för de fem 2.5orna blev rekord lågt. Att jag dessutom kört en stegrande femma innan och haft fallande vila stärker bara självförtroendet. Nu känns det som om det börjar dra ihop sig till TSM och formen blir bara bättre och bättre.

Idag väntar färre men snabbare (hoppas jag) intervaller i Polisspåret. Coachen har även belönat mig med längre vila mellan intervallerna så jag hoppas kunna få benen att pinna på ordentligt i spåret. Återkommer med rapport.

2 kommentarer:

Lofas sa...

hehe, så jag hade inte läst fel iallafall. fint.. Sen tror jag till och med du sa under uppvärmningen att du normalt körde fem, men idag var det fyra med kortare vila, skallen funkar inte riktigt när det är lite adrenalin.. :-)

Anonym sa...

Men hur var det nu egentligen, sprang du en bonus mot originalskissen?