2008-04-15

Sparring

I fredags var det repris på Polisintervallerna, alltså 6x1800m med 60'' ståvila. Dagen till ära så hade jag faktiskt lyckats få ihop lite sparring-sällskap på passet. Duracell-Andreas mötte upp mig och vi rekade banan tillsammans. Vi samkörde passet genom att Andreas anslöt på min intervall efter knappa 500m och vek sedan av då vi närmade oss slutet. På så sätt fick Andreas en aningen kortare intervall och dessutom längre ståvila. Under min fjärde intervall tog Andreas en längre serievila, alltså hade jag sällskap av Andreas på fem av mina sex intervaller. Det är kul hur man kan trixa och mecka ihop ett pass så att man utan att vara helt jämna ändå kan dra nytta av varandra!

Natten innan passet hade Venla, utan Coach Lamas instruktioner, kört sitt eget komponerade intervallpass bestående av högt skrik medles gråt var 90e minut. Som ni säkert förstår så blir återhämtningen extremt lidande när man inte får en längre sammanhängande sömn. Hur som helst så öppnade jag tuffare än förra veckan och var lite sliten efter halva passet. Jag lyckades dock bita i och avsluta i progressiv stil. Trots den bristfälliga sömnen så snittade jag intervallerna på 5:19 mot 5:22 veckan innan, vilket till stor del är Andreas förtjänst. Utan hans sparring hade jag nog inte förmått mig att pressa mig sista hälften på samma sätt som jag nu gjorde.

Under helgen har Marika insjuknat i någon form av maginfluensa så jag var tvungen att stanna hemma och ta hand om barnen idag. Jag går på nålar och är oerhört rädd för att bli smittad. Att åka på en sjukdom nu så här kort före TDM och TSM skulle verkligen vara stora knäcken för mig. Jag missade ju ISM pga sjukdom och har absolut inte lust att missa några flera mästerskap denna säsong.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tummar hålls för att ingen magåkomma stoppar dig.... Väl harvat för övrigt, ses på söndag om inget oförutsett inträffar...